Select Page

Les regidories de Joventut de l’Alfàs de Pi, Altea i Polop de la Marina s’han unit per llançar un programa de rutes culturals i mediambientals, dirigides a públic de totes les edats, que arrencarà el diumenge 26 de gener amb una visita guiada al Far de l’Albir, al Parc Natural de la Serra Gelada, que enguany celebra el seu quinzè aniversari.

Marta Lloret, Laura Sevilla i Mª Amparo Aznar, regidores de Joventut d’Altea, l’Alfàs i Polop, respectivament, han presentat aquesta iniciativa, amb la qual es vol donar a conèixer el ric patrimoni cultural, històric i natural d’aquests tres municipis, amb una sèrie de rutes guiades que es desenvoluparan cada dos mesos.

El programa s’estrena el diumenge 26 amb una ruta guiada al Far de l’Albir, una de les més visitades de la Xarxa d’Espais Naturals de la Generalitat. L’itinerari combina a la perfecció natura i història, amb les mines d’origen fenici i de posterior explotació romana de les que s’extreia ocre, l’aljub, la Torre Bombarda o el Centre d’Interpretació Far de l’Albir, obert al públic en 2011 per l’Ajuntament de l’Alfàs, on es recrea la vida dels antics torrers i es fa visible la rica fauna i flora de el parc natural.

L’activitat, que s’iniciarà a les 11 hores, és totalment gratuïta. Va dirigida a públic de totes les edats. Tan sols es requereix inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Les persones que estiguen interessades poden apuntar-se a través de les adreces de correu electrònic joventut@altea.es; juventud@lalfas.com i registro@polop.org. També a través dels números de 965 841 334 (Altea) 610.205.329 – 965.887.435 (l’Alfàs de Pi), i 965.870.150 (Polop).

Es tracta d’una activitat que respon als objectius del projecte ‘Easy Towns II’, finançat per la Unió Europea a través del programa ‘Europe for Citizens’, en què participen una dotzena de ciutats europees i que té a l’Alfàs del Pi com a únic representant espanyol. La temàtica gira entorn de la joventut, la diversitat, la integració i el patrimoni cultural, històric i natural.

Pin It on Pinterest