Select Page

La regata de creuer més emblemàtica de l’hivern al Mediterrani celebra la seua 34 edició el 28 i 29 de febrer i 1 de març de 2020.

El Club Nàutic d’Altea torna un any més a organitzar la seua regata insígnia, la hivernal ‘200 millas a2’, una regata que reuneix als millors especialistes de creuer a2 del territori espanyol i que s’ha guanyat la fama com una de les proves més dures de l’hivern al Mediterrani.

Esta 34 edició es desenvoluparà en els dies 28 i 29 de febrer i 1 de març i serà prova classificatòria per a la Copa d’Espanya de Creuers a2. Es tracta d’una regata que per l’època de l’any en què es celebra sol exposar als regatistes a dures condicions meteorològiques en la mar, una prova on sols dos tripulants per vaixell han de recórrer les 200 milles compreses entre Altea-Eivissa-Altea.

A desembre de 2019 s’obriran les inscripcions per a esta 34 edició. Fins al moment són sis les tripulacions que han acceptat el desafiament, però encara queda més d’un mes i mig fins al tancament d’inscripcions que serà el diumenge anterior a la prova, el dia 23 de febrer. Les inscripcions es poden realitzar de manera online a través del formulari que es podrà trobar al web de la regata: www.200millasa2.com.

Per cinquè any consecutiu es lliurarà el Trofeu por Clubs, un guardó que premia el club l’equip obtinga els millors resultats. Per poder optar a este trofeu el club haurà d’estar representat per un mínim de tres embarcacions. El premi se l’emportarà l’equip que menor puntuació obtinga després de la suma dels punts de les tres embarcacions que tinguen la millor classificació. L’any passat va ser l’equip de Real Club Náutico de València qui va aconseguir alçar-se campió en este trofeu.

Este any l’organització torna a llançar el ‘Desafío 24 horas’, que insta als participants a realitzar la regata por baix de la marca de les 24 hores. En 33 anys encara no ha aconseguit ningú el desafiament, però per descomptat no és impossible. El Desafío permet obrir la participació a embarcacions que per característiques tècniques no poden tindre un certificat de mesurament ORC i participar en competició.

I un any més les ‘200 millas a2’ tornen a lliurar lingots de plata com trofeu, una tradició que es porta a terme des de l’inici d’esta clàssica regata de creuer en l’any 1987. El Club Nàutic Altea atorgarà premis als tres millors temps, donant 2 lingots d’un quilo de plata al primer classificat, dos lingots de mig quilo de plata al segon classificat i dos lingots d’un quart de quilo de plata al tercer classificat.

Pin It on Pinterest