Select Page

L’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal d’Altea continua realitzant treballs de manteniment dels camins forestals de la localitat i les zones limítrofes del Riu Algar. Uns treballs que contemplen la reducció del canyar amb l’objecte de reconduir la seua proliferació. Com ha comentat l’edil d’Infraestructures i responsable de la PDM, Diego Zaragozí.

Segons les dades ofertes per l’edil, en les tasques d’eliminació de canyes La PDM utilitza una trituradora semiforestal. “Aquests treballs han servit per netejar i condicionar una gran superfície en tot el terme municipal, gràcies a aquest vehicle amb desbrossadora i trituradora destinat al manteniment i neteja de la mala herba que pot suposar un risc per a la propagació d’incendis”; ha apuntat Zaragozí.

Com ha explicat el responsable d’àrea, “des de la PDM s’està procedint a triturar la vegetació per convertir-la en un compost que queda dipositat a terra, actuant com a adob natural. I és que aquesta trituradora deixa sobre el terreny un material molt fi que es pot emprar com compost orgànic per a ús agrícola o de jardineria”.

Els beneficis mediambientals de la trituració suposen una disminució de la contaminació atmosfèrica; una millora de la fertilitat de terra; l’augment de la capacitat de retenció d’aigua en el sòl, de la matèria orgànica i de la conservació del paisatge.

La canya és una de les tres plantes terrestres que poden trobar-se en la llista mundial de les cent espècies de flora i fauna més perilloses del món per la seua capacitat invasiva.

Pin It on Pinterest