Select Page

Esta espècie de mamífers amb ales és capaç d’ingerir fins a un miler de mosquits durant el dia

Coincidint amb el final de curs nadalenc, les regidories de Medi Ambient i Educació, regides per Jose Orozco i Vicenta Pérez, respectivament, involucraven 150 alumnes en la construcció de cases niu per a ratpenats i la seua col·locació en diferents punts del riu.

Com explicava l’edil de Medi Ambient, “esta espècie de mamífer amb ales és capaç d’ingerir fins a 1.000 mosquits tigre al dia cadascun, de manera que si els ajudem a niar, quan arribe l’estiu comprovarem si estos ratpenats són una mesura per controlar les plagues d’este insecte”.

Així mateix, Orozco ha indicat que “amb esta acció, a més d’ajudar a combatre els mosquits tan molestos que tenim, estem involucrant als joves en una acció interessant que va d’acord amb les accions mediambientals que s’han d’aplicar”.

“La col·locació d’estes casetes per ratpenats són una forma sostenible de lluitar contra el mosquit tigre i de mantenir la biodiversitat del riu”; ha assenyalat el responsable municipal de Medi Ambient, qui insisteix en què col·locar les 16 casetes niu per ratpenat tanca un cercle en una zona sensible com és el riu.

Per la seua banda, l’edil d’Educació apuntava que van ser els alumnes de l’IES Bellaguarda els que van presentar a les regidories de Medi Ambient i Educació la proposta d’implantació de les casetes que havien construït per als ratpenats. A la jornada en què s’han col·locat “s’ha aprofitat per a mostrar-los la biodiversitat del riu a estos 150 alumnes i és positiu per a ells veure com les seues realitzacions són utilitzades per part de l’Ajuntament per millorar l’entorn”, ha conclòs Vicenta Pérez.

Els edils han coincidit en agrair als alumnes i professors de l’IES Bellaguarda per portar a terme esta iniciativa amb la qual s’ajuda a combatre el mosquit tigre.

Pin It on Pinterest