Select Page

Del 7 al 15 de març tindrà lloc a Altea la primera edició del BAF, Beatik Altea Festival. Una iniciativa que combina concerts de música clàssica d’orquestres i solistes de reconegut prestigi, amb una acadèmia de formació on s’impartiran les classes per prestigiosos professors en la seua especialitat. Així ho han donat a conèixer l’edil de Cultura, Aurora Serrat i els responsables del BAF, Jonatan Rives i Antonio Martínez.

Amb l’objectiu de contribuir a la formació d’excel·lència, millorar l’experiència del músic i facilitar el desenvolupament de competències professionals en l’inici de la seua carrera, a més d’oferir grans concerts de música clàssica als amants d’aquest gènere, naix el Beatik Altea Festival. Nou dies en què Altea es convertirà en el bressol de la música clàssica amb concerts, classes magistrals, conferències i la utilització de la nova aplicació de lectura digital de partitures Beatik, creada per la universitat de Jaén perquè els músics professionals no hagen de treballar amb partitures en paper i gaudisquen dels avantatges d’una partitura electrònica que segueix automàticament a l’intèrpret.

Segons els detalls aportats per Jonatan Rives, director artístic del festival, l’Acadèmia comptarà amb la presència de set especialitats: piano, violoncel, oboè, violí, viola, flauta i clarinet, que arriben de la mà de prestigiosos professors procedents de tot el món com són Fabio Bidini, Colburn School of Los Angeles; Wolgang Boettcher, Universität der Künste -Berlín-; Andreas Wittmann, Berliner Philarmoniker; Krzysztof Wegrzyn, Hochshule für Musik Theater und Medien of Hannover; Troels Svane, Musikhochchule Lübeck i Hochschule für Musik “Hanns Eisler” Berlín; Lars Anders Tomter, Norwegian Academy of Music-Oslo; Júlia Gállego, Mahler Chamber Orchestra i Yehuda Gilad, Colburn School of Los Angeles.

Rives ha revelat que l’Acadèmia comptarà amb alumnes procedents de tot el món “que volen estudiar alguna d’aquestes especialitats amb alguns dels millors professors i a més es podran inscriure a les classes de conjunt que també s’impartiran”.

El termini de presentació de sol·licituds per participar en aquestes classes magistrals conclou el 28 de desembre. Les masterclass estaran obertes al públic i les seus de l’acadèmia seran Vila Gadea i el Conservatori Municipal Professional d’Altea.

En el transcurs de la presentació de BAF l’organització ha reproduït un vídeo en el qual la violinista Leticia Moreno ha mostrat què és, com s’utilitza i quins avantatges té l’app Beatik, patrocinadora del BAF.

Pel que fa als concerts que oferirà el Beatik Altea Festival, cinc són els previstos. Tots ells amb conegudes obres de la música clàssica internacional.

El concert inaugural serà el dissabte 7 de març a les 20:00h a Palau Altea amb l’Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, dirigida per Virginia Martínez i amb el pianista Fabio Bidini com a músic solista.

El diumenge 8 de març tindrà lloc el concert de l’orquestra barroca “La Tempesta” amb 11 músics en dues claus. En aquest concert es combinarà l’ús d’instruments antics amb la lectura de partitures en digital.

El dijous 12 de març serà el torn de l’Orquestra Simfònica de Bankia, dirigida per José Sanchís i amb Guillermo Sanchís com a clarinet solista. A les 20:00h a Palau Altea.

El divendres 13 de març a les 20:30h la cita és amb Swing Machine Orchestra i el seu concert “Ballant el Swing”, que a més de la música oferirà una demostració de claqué.

Clourà el cicle de concerts del BAF, l’Orquestra Simfònica de Bankia amb la alteana Jualia Gállego com a flauta solista. ‘’Un concert potent amb obres de Mendelson, Mozart i Bethoven’’, en paraules dels organitzadors.

El preu dels concerts oscil·la entre els 15 i els 20€, existint la possibilitat d’adquirir bons, i les entrades estaran a la venda a partir d’aquest divendres 20 de desembre als canals habituals de venda, el web de Palau Altea i les taquilles de Centre d’Arts.

Antonio Martínez, director tècnic del festival ha agraït a l’Ajuntament d’Altea “la seua bona disposició per donar suport al festival i perquè isca endavant”. “Esperem que BAF arribe a Altea per a quedar-se”; ha manifestat Martínez.

L’edil de Cultura ha clausurat la presentació d’aquesta nova i destacada iniciativa musical agraint el treball de l’organització i animant a alteanes, alteans, veïns de la comarca i amants de la música clàssica en general a gaudir de les nombroses activitats que el Beatik Altea Festival ofereix en l’any en què Altea celebra la seua Capitalitat Cultural. “Aquestes dates són una bona ocasió per regalar cultura musical i les entrades dels concerts estaran a la venda aquesta mateixa setmana, de manera que és una oportunitat per a això”; ha conclòs la responsable municipal de Cultura.

Dossier Beatik Altea Festival 

Para más información consultar en www.beatikalteafestival.com

Pin It on Pinterest