Select Page

La regidora de Cultura, Aurora Serrat i l’artista Ansur Zapico Alonso presenten SLAP, el projecte d’art urbà que consisteix en la intervenció artística de l’enllumenat públic utilitzant el plàstic com a material protagonista i la tècnica de la termofusió plàstica. Una actuació que ha estat realitzada en 50 fanals de diferents carrers del municipi creant una ruta d’art nocturna.

A primera hora del matí, des de la plaça Francesc Martínez i Martínez, en ple Casc Antic d’Altea, Aurora Serrat i el lleonès, resident a Benimantell, Ansur Zapico, donaven a conèixer les singularitats de el projecte SLAP. Serrat ha explicat que “Zapico arriba a Altea de mà del projecte La Nit de l’Art, qui va embadalir amb la seua llum i els seus colors i no vam dubtar a proposar-li engalanar el nostre municipi i donar-li color, vida i art”. “Volem treure l’art al carrer perquè estiga a prop de la gent, d’alteans i visitants i esta és una mostra d’això”; ha afegit la responsable municipal de Cultura.

SLAP Altea està ja executat i dóna color a les nits alteanes als carrers del casc antic i voltants.

Per la seua banda, Ansur Zapico Alonso ha detallat que “es tracta d’un projecte innovador perquè no s’ha realitzat abans a cap ciutat i des del primer moment he sentit suport i bona acollida a l’hora de desenvolupar el projecte”.

“El projecte té com a material protagonista el plàstic i l’he recollit jo mateix en mercats de tota la província. El netetje i en la meua taula de treball sorgeix la metamorfosi de la matèria que és la transformació del plàstic, l’empremta de la societat de consum que es converteix en art lumínic, que després s’instal·la en els fanals i genera una obra individual que cal veure i apreciar en directe”; ha declarat l’artista.

Zapico ha conclòs apuntat que la proposta ha estat generar un recorregut nocturn que puguen seguir els visitants, per la qual cosa s’ha editat un tríptic amb cadascuna de les intervencions que permet fins i tot visitar zones no tan conegudes pels turistes com la Cantereria.

Consulta la iniciativa i el recorregut

Pin It on Pinterest