Select Page

Èxit de participació en l’activitat ‘’Pugem a la serra’’ amb 200 participants.

L’Ajuntament d’Altea, a través de les regidories de Medi Ambient i Turisme, ha portat a terme una sèrie d’actuacions a la Serra de Bèrnia consistents en l’adequació, manteniment i posada en valor del ‘’Camí de les Revoltes’’. Estes actuacions han comptat amb un pressupost de 15.800 euros que han estat subvencionats al 50% per l’Ajuntament d’Altea i Turisme Comunitat Valenciana.

Els treballs necessaris per al manteniment, millora i posada en valor del ‘’Camí de les Revoltes’’ han consistit en el desbrossament selectiu, podes i eliminació de la vegetació i el desempedregat de la senda. Cal destacar l’execució de paviment en pedra en sec llaurada a una cara, pel mètode tradicional, sense la utilització de morters, així com les reparacions del paviment empedrat per evitar la contínua erosió. Per tal de millorar l’accessibilitat de la senda s’han executat graons de maçoneria en sec. També s’han realitzat treballs de reconstrucció del mur de pedra seca per a suport de la plataforma de camí i la delimitació de la senda mitjançant la creació d’una línia de pedra en lateral per evitar l’aparició de dreceres. Tot això amb la utilització de materials naturals propis de l’entorn com la pedra calcària.

S’ha senyalitzat la senda amb marques homologades de pintura de seguiment del camí. A més a més, s’han instal·lat 4 plafons interpretatius a la Font del Garroferet per orientar als vianants.

El regidor de Medi Ambient, Jose Orozco, s’ha mostrat molt satisfet pel resultat d’estos treballs que van poder comprovar de primer mà i gaudir els participants que van pujar per esta senda el passat dia 6 en l’activitat organitzada per l’Ajuntament, ‘’Pugem a la serra’’.

Sobre estos treballs, Orozco ha volgut destacar també la tècnica de construcció de la ‘’pedra en sec’’, recent declarada com Patrimoni Cultural Inmaterial de la Unesco.

Com ha assenyalat el titular de Medi Ambient, ‘’l’objectiu d’estes actuacions ha sigut la rehabilitació de la senda i la millora de l’accessibilitat i orientació de l’usuari, de manera que es reduïsca l’aparició de noves sendes alternatives’’. Orozco ha explicat que ‘’amb estes mesures es redueix considerablement l’efecte erosiu observat en alguns punts crítics del camí. Per tot això, estes mesures van encaminades a disminuir este impacte ambiental, i per tant suposen una millora de l’entorn’’.

Per a la regidora de Turisme, Xelo Gonzàlez, ‘’este projecte es centra en augmentar l’oferta turística del municipi mitjançant la posada en valor de recursos i béns patrimonials, promovent un turisme de qualitat interessat en el patrimoni cultural i natural’’.

‘’Li donem valor al ‘’Camí de les Revoltes’’, que forma part de la xarxa de sendes de la serra de Bèrnia, i es fomenta el patrimoni etnològic i natural de la serra. Així mateix, es dona suport al senderisme, una activitat d’interès turístic que té una important repercussió sobre la desestacionalització de la demanda turística, i totalment complementària al turisme de sol i platja, atès que es desenvolupa fora del període estival’’, concloïa Gonzàlez.

 

 

 

 

Balanç  positiu a la actividad ‘’Pugem a la serra’’ 

A la millora del ‘’Camí de les Revoltes’’ es suma la finalització de les obres del camí de la Serra de Bèrnia, on s’han dut a terme diferents actuacions en l’accés principal, en el tram que comprèn des de la Costera Blanca fins a l’àrea recreativa situada a la part alta, amb l’objectiu de facilitar l’ascens i baixada de vehicles. El pressupost de les actuacions ha ascendit a 335.000 euros, cofinançats per l’Ajuntament d’Altea i la Diputació Provincial d’Alacant.

Per este motiu, les regidories d’Infraestructures, Cultura i Medi Ambient, van organitzar el passat dia 6 de desembre una pujada a la serra, conduïda per l’historiador i arqueòleg Pere Jaume Zaragozí i el biòleg Carles Úbeda.

La passejada didàctica va tenir un important èxit de convocatòria, amb 200 participants, que van gaudir de la ruta des de la Font de la Barca fins a la Font de Rostoll.

Per accedir al lloc, els participants podien triar entre tres modalitats. A peu pel ‘’Camí de les Revoltes’’,  i amb bicicletes i cotxes. Els caminants van iniciar l’ascens a les 8:30 hores; a les 9:30 hores ho van fer els ciclistes i a les 10 hores en vehicles per a compartir des d’Altea la Vella.

Entre els assistents va destacar la presència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; a qui van acompanyar els regidors d’Infraestructures, Diego Zaragozí; Cultura, Aurora Serra; Turisme, Xelo Gonzàlez; i Patrimoni, Rafael Ramón.

L’objectiu de la iniciativa era conèixer este espai natural de la serra, així com la importància de conscienciar-nos en la seua cura i respecte.

Pin It on Pinterest