Select Page

En el dia d’ahir, l’alcalde, Jaume Llinares i l’edil de Cultura, Aurora Serrat, participaven en una reunió de treball amb la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit; el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer; la Secretària de l’Acadèmia, Verónica Cantó i el director de la Càtedra Enric Valor, Joan Borja, amb l’objecte de programar els actes de la celebració de l’any 2020, com a any de l’escriptora Carmelina Sánchez Cutillas.

Segons els detalls aportats per l’edil de Cultura, “als actes propis d’aquest nomenament per l’Acadèmia de la Llengua, a Altea es realitzaran actes paral·lels que en breu seran anunciats”. D’aquesta celebració, Aurora Serrat ha avançat que el 23 de gener es durà a terme la presentació de l’any a Altea, concretament a la Casa de Cultura.

“D’esta reunió hem sortit molt satisfets, ja que és un plaer compartir il·lusions amb gent tan competent i crear estos vincles que tanta falta fan entre administracions”; ha assenyalat la responsable municipal de Cultura.

Carmelina Sánchez Cutillas

Nascuda a Madrid, va viure un curt període en la seua infància a Barcelona, ​​traslladant-se després a Altea. Va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de València on va fixar la seua residència permanent.

Va començar a col·laborar en la secció cultural del diari Levante així com d’altres mitjans valencians. Ha publicat estudis sobre història i literatura medieval, tant en espanyol com en valencià. Destaquen en aquesta faceta, En Jaume el Conqueridor a Alacant (1957), Lletres closes de Pere el Cerimoniós endreçades a Consell de València (1967) o Jaume Gassull, poeta satíric valencià de la s. XV (1971). És també autora d’una biografia del seu avi, l’historiador Francesc Martínez i Martínez.

En el terreny literari ha escrit poesia, on s’enquadra en la generació del 50 al costat de Vicent Andrés Estellés i Maria Beneyto, però també ha fet incursions en la novel·la, on ha collit el seu major èxit amb Matèria de Bretanya, guanyadora del Premi Andròmina de narrativa al 1975 i ambientada a Altea.

 

 

Pin It on Pinterest