Select Page

El proper dijous 12 de desembre, de 16:30 a 20:30h al CEAM, tindrà lloc una nova jornada d’extracció en el marc de la Campanya Nadal Solidari, a càrrec del Centre de Transfusions d’Alacant, dependent de la Conselleria de Sanitat. Així ho ha donat a conèixer el regidor de Sanitat José Luís León Gascón.

Com ha indicat l’edil “la participació en aquesta campanya és una bona oportunitat per demostrar la gran solidaritat que hi ha al municipi d’Altea”. “Tant de bo les donacions superen les campanyes d’anys anteriors perquè això significarà que la solidaritat va en augment en un tema tan important com la donació de sang que és insubstituïble”; ha assenyalat León Gascón, que apunta que “l’acció de donar li suposa al donant tan sols 20 minuts del seu temps, mentre que per a la persona que rep la transfusió li suposa tota una vida”.

L’edil de Sanitat ha recordat que “donar sang és senzill; pot donar tot el món que ho desitge i complisca amb uns senzills com trobés bé de salut, tenir entre els 18 i 65 anys, pesar més de 50kg, no acudir en dejú i venir ben hidratat; a més d’aportar el DNI”.

Una mostra que Altea ha estat sempre un municipi amb gran participació són les xifres que es manegen en el que va d’any. Fins a la data, en les campanyes d’extracció realitzades a Altea, han participat 534 persones i es preveu que en aquesta última jornada de l’any es produïsquen unes 70 extraccions.

Al tractar-se aquesta de la campanya de Nadal, la regidoria de Sanitat d’Altea, com en anys anteriors, donarà un detall per la participació i en aquest cas és una planta de Nadal.

A la província d’Alacant es necessita tots els dies de l’any, més de 250 unitats. Una demanda que s’aconsegueix garantir gràcies a les extraccions que el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana porta a terme de manera habitual en els punts diaris de donació i amb aquestes donacions especials.

“La sang no es pot fabricar, per la qual cosa aconseguir cobrir aquestes necessitats és responsabilitat de tots”; conclou l’edil, qui anima als donants i a qui encara no ho és, a “participar el proper dijous 12 de desembre al CEAM d’Altea, en aquesta campanya nadalenca de donació, i a més a més, que ho facen acompanyats de família i amics perquè quants més siguem, més vides salvem. Recordeu que, amb una sola donació salvem 3 vides; i són moltes les que necessitem salvar diàriament”.

 

 

Pin It on Pinterest