Select Page

Ahir per la vesprada tenia lloc, en convocatòria extraordinària, el Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes, presidit per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i la regidora d’Educació, Vicenta Pérez, celebrat al saló d’actes del Centre Social. Entre els punts de l’ordre del dia, en primer lloc es van entregar els Premis a l’Esforç Acadèmic del curs 2018-2019, en la seua primera edició. El segon punt de l’ordre del dia feia referència a la constitució del nou Consell de Xiquets i Xiquetes.

Els xiquets i xiquetes membres del Consell van explicar les raons per les que els havien motivat per elegir al company o companya que havia de rebre el premi a l’esforç. D’aquesta manera els premiats van ser: Arwen Soley Alonso del CEIP Altea la Vella; Paula Lanuza Ramón del CEIP Blanquinal; Sara Spencer del CEIP Garganes; Sara Aissi del CEIP L’Olla; Hugo Romera Palenzuela del CEIP Les Rotes; Ayoub Bougattaoui de l’IES Altaia i Bailo Barry de l’IES Bellaguarda.

Seguidament, va tindre lloc la constitució del nou Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes. En aquest nou curs escolar es fa necessari renovar els alumnes del consell que estaven a 6è primària i ara cursen 1r ESO i també a l’alumnat de 4t d’ESO que ha finalitzat aquesta etapa educativa. El mandat dels membres de Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes és de 2 anys i per tant continuen com a representants de directors dels CEIPS, la directora del CEIP Altea la Vella i com a representant de directors dels IES, el director de l’IES Altaia.

El nou Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes, corresponent al curs 2019-2020 serà el següent:

Alumnes de l’IES Altaia: Iratxe Manjon Aranda, 2n ESO; Tayri Noha Hacena, 4t ESO; i Amber Grauenkamp 4t ESO.

Alumnes de l’IES Bellaguarda: Lluís Candela Gallardo, 3r ESO; Claudia Balsera Ortigosa, 4t ESO; Lluna Espí Pérez, 3r ESO; i Esther Reyes Palomino, 3r ESO.

Alumnes del CEIP L’Olla: Ángela Camargo Ballester, 5é primària; i Llibertat Peiró Miralles, 6é primària.

Alumnes del CEIP Garganes: Karina Tornea, 5é primària; i Andy Chongo, 6é primària.

Alumnes del CEIP Les Rotes: Lluís Aranda Pérez, 6é primària; i Blanca Morales Echenique, 5é primària.

Alumnes del CEIP Blanquinal: Irene Ballester Soler, 6é primària; Miguel Sala López, 6é primària; i Lola Martínez Cebrián, 5é primària.

Alumnes del CEIP Altea la Vella: Pedro Barber Méndez, 5é primària; i Luís Villar Martínez, 6é primaria

Director/a representant dels CEIPS de la localitat: Mª Carmen Ródenas Marín, directora del CEIP Altea La Vella; i director/a representante dels IES de la localitat: Manuel Montoya Izquierdo, director de l’IES Altaia.

Alcalde i regidora es mostraven ‘’molt agraïts’’ per l’assistència de tots els xiquets i xiquetes, perquè ‘’és la primera vegada que es concedeixen estos nous guardons, els quals han acordat per unanimitat tots els membres del Consell’’. Jaume Llinares i Vicenta Pérez felicitaven a tots els premiats per merescut reconeixement; així com als nous membres del Consell i agraïen la tasca dels que han acabat el seu cicle a este òrgan municipal infantil.

L’acte va comptar amb la presència de mares i pares, companys i professors que van voler acompanyar als premiats, així com als membres del consell en este acte tan ‘’entranyable i emocionant’’, en paraules de Vicenta Pérez.

 El consell Municipal de Xiquets i Xiquetes

El consell Municipal de Xiquets i Xiquetes es va constituir el 28 de novembre de 2018. Atenent al seu reglament, el Consell estarà format paritàriament per un membre de cinquè i un de sisè per cada escola de primària del municipi i es renovarà cada any la meitat dels seus membres, tot això amb el propòsit d’assegurar la continuïtat en el funcionament i el traspàs de competències dels xiquets i xiquetes cessats als entrants.

Pel que fa a l’alumnat d’ESO hi haurà 4 per cada institut i se seguirà el mateix procés. Es realitzarà en els cursos de tercer i quart, renovant també la meitat dels membres cada any, amb un càrrec de dos anys exceptuant els de quart, que el primer any només estaran un.

Pin It on Pinterest