Select Page

Palau Altea acull demà dijous, 5 de desembre, el II Festival d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana. Amb motiu de la capitalitat cultural valenciana que ostenta Altea, l’Institut Valencià de Cultura, Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) organitzen este concert que el passat 9 de novembre ja es va celebrar a Llíria, ciutat reconeguda recentment com a ciutat creativa de la música per la Unesco.

El festival s’emmarca dins del programa ‘’Bankia escolta València’’, que l’entitat financera impulsa al territori valencià per a donar suport al moviment associatiu musical a les tres províncies i que celebrarà la segona cita dins del cicle de concerts el 5 de desembre a Altea. El concert tindrà lloc a Palau Altea a les 19:30 hores. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

El concert d’Altea coincideix amb el nomenament d’este municipi com capital cultural valenciana, un segell anual creat per Cultura de la Generalitat el 2016 amb l’objectiu d’incentivar la vertebració de la cultura, i amb el qual es reconeix a aquelles poblacions que destaquen per fer una aposta decidida per la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic.

A Altea actuaran la Jove Orquestra de la Primitiva de Xàtiva, l’Orquestra Simfònica de la S. M. La Primitiva de Rafelbunyol i l’Orquestra de la Societat Filharmònica Alteanense.

La segona edició d’aquest festival reforça una de les línies fonamentals de ‘’Bankia escolta València’’, que és el suport a la música de corda i a les orquestres valencianes.

El II Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana és una cita anual que es completa amb el ‘’IV Cicle de Concerts Bankia d’Orquestres’’, que tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer de 2020 al Palau de les Arts de València.

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha convidat a alteans i alteanes i a tots els amants de la música ‘’a gaudir d’este magnífic concert amb el que Altea segueix celebrant la capitalitat cultural valenciana’’. A més a més, la regidora ha destacat la participació de l’Orquestra de la Societat Filharmònica Alteanense en este concert amb el que ‘’es fomenta la música de les orquestres dins de les societats musicals i el talent dels joves músics valencians’’.

Pin It on Pinterest