Select Page

El passat divendres, l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea (OPE), EuroAltea, organitzava les jornades “Fondos estructurales y oportunidades de financiación europea para el ámbito local”, amb la qual es pretenia visualitzar les oportunitats que ofereix Europa en la governança dels territoris i el finançament que aporta a l’àmbit local a través de diferents programes i projectes.

La jornada va tindre lloc a la Casa de Cultura d’Altea i va ser inaugurada per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares. Van participar també representants de la Generalitat Valenciana, com el director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo; la regidora de Participació Ciutadana i Projectes Europeus, Maria Antonia Laviós; y la tècnica de l’Oficina de Projectes Europeus, Paloma Verdú. Així mateix, va participar el president del Col·legi de Geògrafs de la Comunitat Valenciana, Alberto Lorente; i el president de ADLYPSE, Manuel Amorós.

Maria Antonia Laviós valorava la jornada ‘’molt positivament’’. ‘’Ha sigut una activitat molt fructífera, un encontre per al debat i per generar sinèrgies i continuar avançant en la gestió de fons europeus. Hem pogut compartir experiències amb ajuntaments pioners en la implantació d’oficines de projectes europeus com el d’Alzira. I amb altres municipis com ara Xàbia, Benidorm, Benissa i Dénia, que estan molt interessants en el nostre model d’Oficina de Projectes Europeus i en com posar en funcionament una oficina d’estes característiques als respectius municipis’’.

‘’A més d’això, -afegia Laviós-, la jornada també ens ha servit per conèixer les possibilitats que ofereix Europa, més enllà de l’àmbit local, en el finançament per a empreses i autònoms. A més de la presència de representants de distints ajuntaments, han assistit empresaris i particulars que han pogut informar-se de com poden aprofitar el finançament europeu per a donar viabilitat a projectes empresarials o com participar en projectes de mobilitat europea’’.

Una altra de les qüestions abordades durant la jornada va ser la possibilitat de crear una oficina de projectes europeus ‘’que siga seu per als municipis de les comarques de Les Marines que no disposen d’una OPE, i puguen nodrir-se de les possibilitats que una oficina d’estes característiques aporta a l’àmbit local’’, explicava Laviós.

D’aquesta forma l’Ajuntament d’Altea, a través d’EuroAltea, continua amb el seu compromís de participar en projectes europeus i d’aproximar Europa a la ciutadania. La regidoria concloïa donant les gràcies a totes les persones participants en la jornada.

Pin It on Pinterest