Select Page

Al matí de hui s’ha donat a conèixer la campanya nadalenca “Altea per 1000 motius”. Els regidors de Comerç, Miguel de la Hoz; Cultura, Aurora Serrat;  Altea la Vella, María Antonia Laviós; Esports, Pere Barber; i Festes, Marta Lloret, han anunciat totes les activitats programades per a les properes setmanes. 

Miguel de la Hoz ha explicat que “l’objectiu principal és potenciar el comerç local del nostre municipi per incentivar els establiments i gaudir d’estes dates senyalades amb la família”. 

La campanya de Nadal comença la primera setmana de desembre amb el sorteig de 5 tiquets de 150€ cadascun per comprar en comerços locals. Els usuaris tenen des de l’1 de desembre al 7 de gener per poder participar i presentar els vals de compra. Els tiquets guanyadors estan repartits entre: 1 tiquet per fer compres superiors de 30€ al Mercat Municipal o a MercaAltea; 1 tiquet per compartir la publicació del cartell del Facebook de Comerç; 3 tiquets per fer compres al comerç d’Altea i Altea la Vella, a partir del dia 1.

El regidor de Comerç també ha comunicat la inauguració de la il·luminació, l’arbre i el Mercat de Nadal el dijous 5 de desembre a les 18:00 hores a la Plaça de l’Ajuntament “on els alumnes d’EsMuAltea cantaran nadales i es repartirà xocolata als assistents”. El mercat artesanal, que estarà fins el dia 8, també comptarà amb una taberna, activitats i tallers infantils i l’actuació del ‘Cor V3D’ de Calp amb l’actuació ‘Villancicos por el mundo’ el divendres 6. 

“Des del 13 de desembre al 4 de gener, les famílies poden gaudir de la Plaça de Nadal que es trobarà ubicada a la Plaça de l’Ajuntament i comptarà amb diverses activitats i atraccions amb preus populars subvencionats per la Regidoria de Comerç”, ha anunciat l’edil de l’àrea i ha afegit “els més xicotets podran entregar-li les seues cartes al Pare Noel els dies 21, 22 i 23 de desembre”. Per finalitzar amb les activitats organitzades per part de l’àrea de comerç, el jurat del concurs d’aparadors farà el recorregut pels comerços d’Altea el dia 9 a partir de les 16:30 hores.

Per la seua part, Maria Antonia Laviós, ha comentat que a Altea la Vella “apostem per treballar amb el mateix entusiasme que la passada legislatura per oferir més activitats i millorar-les, aprofitat els actes amb molta gent per posar a l’abast dels xiquets i xiquetes més activitats; per exemple un ‘photocall’ al Concert de Nadal i altres sorpreses”. La programació comença el divendres, 6 de desembre, amb la inauguració de l’arbre de Nadal a la Plaça Caixaltea, per dinamitzar el comerç.

“Ens agradaria aprofitar que els xiquets i xiquetes estan de vacances per fer cinema infantil gratuït on gaudir d’una bona estona amb família”, ha afegit la regidora d’Altea la Vella. Les dues pel·lícules que es projectaran son El Grinch i Toy Story 4, els dies 28 de desembre i 2 de gener, respectivament, al Centre Cultural a les 17:30 hores. El dissabte, 4 de gener, hi haurà vesprada de jocs gegants a les 16:00 a la biblioteca, i  seguidament el recorregut de “La Burreta” del Carter Reial, i el dilluns 6 de gener la Cavalcada de Reis Mags a les 11:00 hores. Els dos actes compten amb la col·laboració de la Comissió Santa Ana 2020.

La Regidoria de Cultura organitza variades actuacions i activitats, que donen començament a la Casa de Cultura el dimecres 11 de desembre amb la inauguració del Betlem, que estarà exposat fins el dia 6 de gener. “Els espectacles continuen el 14 de desembre amb el Concert de Nadal de l’Orquestra Pols i Pua i el Cor de la SFA a benefici de Cáritas a l’Esglèsia Parroquial. Seguirem el dissabte 21 amb el teatre Tirant Lo Blanc a Palau Altea, una de les actuacions que ens brinda gratuïtament la Generalitat per la celebració de la Capitalitat Cultural Valenciana”, ha exposat la regidora, Aurora Serrat. 

Les actuacions segueixen a Palau Altea el 22 de desembre amb el ballet rus i la seua obra ‘El Cascanueces’, el dilluns 23 el concert de la Societat Filharmònica Alteanense i el  27 i 28 l’espectacle musical ‘La Última Tourné’ amb artistes com Alaska i Bibiana Fernández, entre altres. “Divendres 27 per la vesprada tindrem un conta contes per als més menuts  de El Gran Llibre de Nadal a la Biblioteca i el dijous 2 de gener el Concert d’Any Nou a les 19:00 hores per part de l’Orquestra Simfònica de Belles Arts i baix la direcció de José Vicente Ramón Segarra” ha conclòs l’edil de Cultura.

Per completar l’oferta d’activitats d’oci, per part de la Regidoria d’Esports hi ha varies activitats programades. Una d’elles és ‘Fes Esport aquest Nadal’ el 26 i 27 de desembre a les instal·lacions del poliesportiu per jugar a fútbol, vòlei, handbol, fubol sala i bàsquet, a les 10:30 hores a les respectives pistes. Totes elles pensades per als xicotets de la casa.

“D’altra banda tenim la tradicional carrera San Silvestre que serà divendres 27 a partir de les 20:00. L’eixida serà a la Plaça de l’Ajuntament i tindrà un recorregut de 3’9km. Com sempre diem no és una carrera per a competir, és per disfressar-se i passar-ho bé amb els amics” ha assenyalat l’edil Pere Barber, que ha convidat a alteans i alteanes a gaudir d’estes activitats.

Finalment, “des de la Regidoria de Festes hem organitzat la millor nit de Cap d’Any possible a la Plaça de l’Esglèsia, amb la col·laboració de la Comissió del Santíssim Crist del Sagrari 2020 i la Federació de Moros i Cristians Sant Blai. Podrem gaudir de les campanades tant a Altea com a Altea la Vella i contarem amb un castell de focs d’artifici, cava, cotilló i raïm per a les campanades, i continuarà la festa amb l’Orquestra Extrem i a Altea la Vella amb discomòbil i DJ” ha comentat Marta Lloret, regidora de Festes. 

Els patges dels Reis Mags estaran per a l’arreplegada des del 27 al 30 de desembre i el 2 i 3 de gener, de 18 a 21 hores, i el 4 de gener, també pel matí de 10 a 14, a la seu festera de la Comissió del Santíssim Crist del Sagrari 2020, al Camí de l’Horta, nº1, baix. El divendres dia 3 a les 17:00 hores “La burreta del Carter Reial” farà el recorregut pels carrers habituals fins a la Plaça del Convent on la Comissió oferirà una xocolatada. 

Les activitats del Nadal finalitzen el dia 5 de gener amb l’espectacular Cavalcada de Reis a Altea. Enguany, com a novetat, l’eixida serà des de l’Avinguda Juan Alvado i continuarà pel recorregut habitual fins a la Plaça de l’Ajuntament on es farà el lliurament de regals als xicotets de la casa. 

Els edils de les regidories participants conviden a tots els alteans i alteanes i tots els visitants a gaudir de la varietat d’activitats organitzades per a estes dates tant especials. 

Consulta la programació de Nadal 

Cartells campanya Nadal 

Pin It on Pinterest