Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha condemnat els actes vandàlics que, presumptament, la nit del dimarts danyaven tres de les escultures de l’exposició de ‘’De mar a mar’’ de l’artista alcoià Antoni Miró exhibides al Passeig del Mediterrani. Les obres afectades pertanyen a la sèrie ‘’Suite Eròtica (A Grècia fa 2.500 anys)’’, realitzades en làmines d’acer corten i que representen escenes eròtiques de ceràmiques gregues clàssiques. L’atac ha produït el retorciment de ressorts metàl·lics de les figures i en alguna d’elles s’han desprès trossos de metall.

El dimecres, la regidora de Cultura, Aurora Serrat, en representació del Consistori, es personava a les dependències de la Guàrdia Civil d’Altea on presentava la denúncia pertinent, de manera que la Guàrdia Civil va obrir diligències.

Des de l’Ajuntament d’Altea, i el Departament de Cultura, Aurora Serrat, assegurava ‘’estem consternats perquè no entenem fins a quin punt es pot fer malbé una obra d’art sense cap sentit’’. Serrat ha informat també que ‘’s’està estudiant com es portarà a terme la reparació de les mateixes’’.

 

La regidora ha volgut destacar el reconeixement internacional de l’artista. ‘’Antoni Miró és un exponent de l’art contemporani valencià, un autor consagrat que compta amb una Càtedra d’Art Contemporani a la Universitat d’Alacant’’. ‘’Miró, -continuava Serrat-, sempre ha destacat per buscar en l’espectador la reflexió i la crítica constructiva. En moltes ocasions l’art provoca controvèrsies, però des de l’Ajuntament d’Altea defensem la llibertat d’expressió artística i res justifica l’agressió i el vandalisme cap a una obra d’art. És intolerable el dany que han patit les escultures’’.

Aurora Serrat ha recordat que ‘’Suite Eròtica’’ ha tingut un llarg recorregut per distints punts geogràfics del país, com ara Alacant (Castell de Santa Bàrbara i MUA) i València, sent aclamada per crítica i públic, i és la primera vegada que pateix un atac vandàlic. ‘’És una de les mostres més boniques que s’han fet a la nostra localitat als darrers anys, per això lamentem profundament l’incivisme ocorregut a Altea, un poble arrelat a la cultura i que sempre ha presumit pel seu respecte i tolerància envers les expressions artístiques. Confiem que siga així en un futur i que l’incivisme d’uns pocs no afecte la bona acollida que el poble d’Altea ha fet sempre a l’art i la cultura. Per això apel·le a tractar ‘Suite Eròtica’ amb la normalitat i maduresa d’una societat del segle XXI’’.

Finalment, la regidora ha afirmat que l’Ajuntament seguirà apostant per l’art al carrer i per apropar les expressions artístiques a la ciutadania. ‘’Suite Eròtica és un reclam turístic, artístic i cultural que passejarà el nom d’Altea, vinculat a la cultura, arreu del món’’.

‘’De mar a mar’’

‘’De mar a mar’’ és la nova mostra que l’artista alcoià Antoni Miró inaugurava passat divendres a Altea. El municipi acull esta exposició que ha distribuït a l’aire lliure 26 de les seues escultures de gran format pertanyents a les sèries ‘’Escultura de pintures’’ i ‘’Suite Eròtica Grega (A Grècia fa 2.500 anys)’’. A les escultures se sumen les pintures de ‘’Personatges’’ que es poden gaudir a l’interior de Palau Altea. El Centre d’Arts acollirà també, a finals de gener, ‘’Suite Havana’’ que substituirà a ‘’Personatges’’. La resta de la mostra romandrà a Altea durant sis mesos. Tot això amb motiu de la capitalitat cultural valenciana 2019-20 que ostenta enguany Altea.

 

Pin It on Pinterest