Select Page

Els guanyadors del programa Altea Emprèn s’han conegut hui dijous, en un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament d’Altea i el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández. Els premiats en categoria Emprenedors han estat Ilustraciones Cup Canvas, d’Alba Alcaraz i Play Guia de Pau Urios i Adrián Gualde. En categoria Empreses les guanyadores han estat La Buena Juanita, de Isabel i Genoveva Cardona i Spanish Courses, de Nelly Figueroa.

L’acte de lliurament dels guardons ha tingut lloc a la Casa de Cultura i ha comptat amb la participació de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

Estos premis, valorats en 2.400 € en la seua primera edició i repartits en quatre guardons de 600€ cadascun, serviran per continuar amb les seues iniciatives de negoci. La trobada ha estat  oberta al públic i ha comptat amb la presència de representants institucionals de l’Ajuntament d’Altea, de la Universitat Miguel Hernández, així com del teixit empresarial de la zona, entre ells la vicepresidenta de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Altea, Mª José Moltó i el president de la Feria de Eventos Altea, Sergio Pastor.

Com ha indicat l’alcalde durant la seua intervenció, “l’Ajuntament d’Altea i la Universitat Miguel Hernández han apostat per un projecte conjunt per impulsar l’emprenedoria i la innovació amb la implantació d’una seu de Parc Científic UMH en la nostra localitat, mitjançant la creació d’una oficina d’emprenedoria en el si del Parc Científic de les Arts”.

“Busquem establir nous projectes i mesures que fomenten l’ocupació i l’emprenedoria i impulsen la competitivitat de les empreses de la localitat; així com fomentar la creació d’indústries digitals, audiovisuals, culturals i creatives en l’entorn i potenciar així l’activitat econòmica en el municipi “; ha apuntat Jaume Llinares.

El passat mes d’abril la UMH i l’Ajuntament signaven el conveni de col·laboració per a la posada en marxa a Altea de la seu Arts de Parc Científic de la UMH i, pocs mesos després, comencen a veure els resultats de la col·laboració. Mostra d’ells estos Premis Altea Emprèn.

“Moltíssimes gràcies a tots els participants, sou els veritables protagonistes de la jornada de hui. Felicitacions pels vostres projectes i idees. Sou part activa de l’economia local, els vostres projectes i negocis diversifiquen el teixit empresarial i milloren el benestar socioeconòmic d’Altea i de la nostra comarca. Des de l’Ajuntament d’Altea seguirem treballant per reforçar la competitivitat, donar suport a l’emprenedoria i l’orientació de l’activitat empresarial “; ha conclòs Jaume Llinares.

Per la seua banda, Juan José Ruiz, Rector de la UMH, ha qualificat la iniciativa de “magnífica” i ha felicitat tant a participants com a aquells que amb el seu treball han fet possible aquesta 1a edició de Premis Altea Emprèn.

“Volem seguir innovant i emprenent perquè sense això, en la societat actual, no anem enlloc”; ha declarat el rector de la UMH, que ha manifestat que “es tracta d’una iniciativa exemplar i en la què s’està treballant ja en altres llocs”.

L’acte ha estat conduït per Pedro Almendros, Coordinador de Campus Altea Emprèn i ha comptat també amb la intervenció de la vicerectora de Transferència i Intercanvi de Coneixement UMH, Mª José López. López ha apuntat que el programa Altea Emprèn és un exemple d’una de les finalitats de la universitat, la transferència de coneixement. No en va, la convocatòria ha comptat amb 10 sessions de formació experta i assessorament empresarial per als 45 inscrits, que es tradueixen en 37 projectes; 17 d’emprenedors amb projectes de nova creació i 19 d’empreses amb projectes de millora. D’aquestos projectes 11 han estat finalistes després d’haver presentat les seues propostes davant d’un jurat especialitzat i d’aquests han eixit els 4 finalistes.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha estat l’encarregat de clausurar el lliurament de premis i ha destacat “la col·laboració entre administracions, universitats, parcs científics i persones emprenedores és clau per crear un entorn a favor d’iniciatives empresarials”.

Iniciatives finalistes

En la categoria “Emprenedors” han arribat a la final del programa Industrial Time, una iniciativa de Tatiana Jiménez que treballa amb dissenys propis i impressions 3D; el market place Parabar de Vicente Zaragozí, Juan José Llorens i David Esteve, que connecta negocis d’hostaleria amb majoristes; i Il·lustracions Cup Canvas d’Alba Alcaraz, que busca crear productes amb les seues il·lustracions i crear la seua pròpia marca. També Play Guia d’Adrián Gualde i Pau Urios, una app per a ajuntaments que genera serveis com audioguies i la Consultoria Ambiental de Carles Úbeda, focalitzada en estudis i assessorament cientificotècnic en matèria ambiental, entre d’altres serveis.

Pel que fa a la categoria “Empreses”, són finalistes els negocis Escola Kinoki de Joan Torres, que ofereix activitats culturals i formatives, documentals, espots, etc; la joieria Àgata, d’Eva María Nevado i Francisco Santos, especialitzada en artesania fabricada en plata; Altea Spanish Courses, de Nelly Mercedes Figueroa, que consisteix en una acadèmia d’idiomes per a estrangers. També la signatura Disc Spain, d’Enrique Pérez, que ofereix tècniques per orientar artistes sobre el seu lloc de treball idoni dins del seu camp; La Bona Juanita, un comerç de Isabel i Genoveva Cardona dirigit a la venda de roba amb dissenys propis; i el projecte musical In Música Altea de Immaculada de la Rosa, un espai especialitzat en musicoteràpia.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest