Select Page

Ahir, 25 de novembre, concloïa la programació que s’ha portat a terme, des de l’11 de novembre a Altea, amb motiu del “Dia Internacional contra les Violències Masclistes”.

A última hora del matí tenia lloc una concentració a la porta de l’Ajuntament, on es reunien desenes de persones i la Creu Roja per donar suport a esta causa. Els membres de la corporació municipal feien lectura del manifest mitjançant el qual expressaven el seu compromís amb les víctimes i van declarar tolerància zero amb els maltractadors. Els regidors assenyalaven, en nom de l’Ajuntament, el seu “compromís amb la lluita contra la violència masclista i les desigualtats que la legitimen i perpetuen, així com manifestar la nostra preocupació pels possibles errors comesos pel sistema institucional”.

El 25 de novembre és una data que ha de servir per a la reflexió per part de tota la societat, ja que “la violència masclista és la primera causa de mort prematura entre les dones i ha de ser una qüestió política de primer ordre” manifestaven els regidors. També donaven suport al Pacte Estatal contra la Violència Masclista, que contempla 200 mesures amb mill milions d’euros per als primers cinc anys, que farà servir estratègies inclusives per a garantir una societat lliure i segura.

 

L’alcalde, Jaume Llinares, assenyalava que “les administracions hem de  posar a l’abast de les persones tots els recursos possibles, i ser conscients que els resultats de vegades no acompanyen a la intenció de les mesures que es prenen; esperem que arribem a celebrar la real igualtat entre totes les persones”.

Per la seua part, la regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez, recalcava que “fem activitats durant tot l’any per anar avançant junts homes i dones, però hui aprofitem per a recordar totes les víctimes que no poden parlar perquè han sigut assassinades per violència de gènere”. La programació del 25N conclou amb una visita als instituts, per part de l’Associació Mujeres con Voz, que posa veu a esta realitat.

D’altra banda, ahir es lliuraven els premis dels microrelats de micromasclismes. Una iniciativa que ha començat este any per fomentar que els més joves pensen sobre el tema i es posen en la pell de les persones maltractades per escriure este tipus de relats. Els tres guanyadors van llegir les seues creacions a Ràdio Altea i van rebre els seus premis a l’institut.  El primer premi va ser per a Leyre Jaime (Segon de Batxillerat), el segon per a Alberto Rodríguez (Segon de Batxillerat) i el tercer per a Esther Reyes (Tercer d’ESO), tots ells de l’IES Bellaguarda.

Pin It on Pinterest