Select Page

L’Organització de Premis Altea ha donat a conèixer els detalls de la IV edició d’aquesta convocatòria literària que ofereix diverses novetats, entre les que cal destacar l’augment de la dotació del Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil i el Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez, passant a ser de 4.000 i 3.000€ respectivament.

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, el president de Caixaltea, José Miguel Cortés i Joan Borja, director de Publicacions i Investigació de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant, han presentat aquest matí, a la Casa de Cultura d’Altea, els IV Premis Altea de Literatura i Investigació. Una convocatòria que contempla dues dates clau, el 31 de gener, dia en què conclou el termini de presentació d’originals i el 4 d’abril, dia en què es lliuraran els guardons en la ja tradicional Gala Premis Altea que se celebra al Palau Altea.

Com ha desvetllat l’edil d’Aurora Serrat, “són diverses les novetats que presenta aquesta edició de Premis Altea. S’han ampliat les col·laboracions, prova evident que els Premis Altea creixen. Concretament, Generalitat si sha interessat pels nostres premis i la Direcció General de Política Lingüística i Gestió de Muntilingüisme entra a col·laborar amb el  projecte que pretén promoure la nostra cultura, però sobretot promoure la creació de la novel·la, la literauta i la investigació, fomentant al mateix temps els hàbits de lectura en valencià i promocionant el nostre municipi”.

Una altra novetat és que s’han incrementat les dotacions per als premiats; 4.000€ per al de Literatura Infantil i Juvenil; 3.000 el Premi d’Investigació Francesc Martínez i Martínez, que han augmentat en 1.000€ cada un d’ells i els 5.000€ del Premi de Novel·la i Prosa Creativa Carmelina Sánchez Cutillas, finançat aquest últim per la Fundació Caixaltea.

A més a més, Serrat ha anunciat la simplificació i digitalització del procés de presentació dels originals, que hauran de ser enviats per e-mail en format PDF. Per participar en el Premi de Literatura Infantil i Juvenil, els originals s’han d’enviar a premisaltea.lij@alteacultural.com.  En el cas dels originals que opten al Premi d’Assaig i Investigació, aquestos hauran de ser remesos a premisaltea.francesc@alteacultural.com  i els que desitgen optar al Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa hauran d’enviar les obres a premisaltea.carmelina@alteacultural.com  indicant en tots ells en l’assumpte el premi a què s’opta, seguit del títol de l’obra. “Creiem que aquesta és una fórmula que agilitza el procés de lliurament d’originals i ajuda al jurat en la recepció i lectura dels mateixos”; ha manifestat  l’edil de Cultura.

Aurora Serrat ha agraït a Caixaltea i Joan Borja el seu treball i suport a la iniciativa, “perquè sense vosaltres l’Ajuntament no podria tirar endavant projectes com aquest”.

Per la seua part, el president de Caixaltea ha qualificat de molt bona la salut dels Premis Altea que, com cada projecte, va nàixer amb incertesa i ja està complint amb éxit la quarta edició. “Ens sentim orgullosos de col·laborar en aquestos premis en nom de tots els socis de Caixaltea”; ha declarat  José Miguel Cortés.

I com a impulsor de Premis Altea, Joan Borja ha agraït a Caixaltea, l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i l’Ajuntament d’Altea el seu suport i patrocini d’aquest certamen literari.

Joan Borja ha parlat de la trajectòria d’aquestos premis, indicant que la tercera edició va ser una de les més sòlides, tant pel nombre d’originals que es van presentar, més de 60, com per la qualitat i reconeixement que ja tenen alguns dels autors que van participar; tal va ser el cas de l’escriptor Vicent Borràs, representant de la narrativa valenciana actual. “Diuen els que entenen  d’aquestes coses que la tercera convocatòria és la prova de foc i que els projectes que s’han de dissoldre ho fan en aquesta. En el cas de Premis Altea la tercera edició va ser una de les més sòlides, estem presentant la quarta,  la qual cosa augura una llarga vida a aquestos premis”; ha indicat Borja.

En nombre d’Aila Edicions, Joan Borja ha agraït que des d’Altea es puguen editar les obres guanyadores que posteriorment es presenten per tota la Comunitat Valenciana. “Ens podem sentir satisfets que des del joguet de Premis Altea siguem capaços de fer créixer el món per la seua  cantonada més bonica que no es altra que la de la imaginació, la ficció, la fantasia, la meravella … això que diuen la literatura”; ha conclòs Joan Borja.

Bases Premis Altea 2020

Pin It on Pinterest