Select Page

El regidor de Medi Ambient, Jose Orozco, el director del Centre d’Investigació Experimental Forestal, Toni Marzó i la responsable de Zones Humides de la Conselleria, María Sauquillo, han mantingut una reunió i posterior visita a el riu per abordar el Pla de Manteniment de la desembocadura de l’Algar que està duent a terme el consistori.

Com ha recordat l’edil d’àrea, aquest Pla de Manteniment abasta des del pont de Sogai fins a la desembocadura del riu. Per explicar els detalls del projecte i les accions concretes que inclou, van participar també en la visita a la zona Quico Jorro, responsable de GEA Ambiental; Carlos Úbeda de la Consultoria Ambiental Verd i Toni Mulet, ambientòleg alteà i membre del SEO Alacant. Entre els temes abordats, el problema existent amb la canya, que augmenta el risc d’incendi, redueix l’heterogeneïtat del medi, no deixa desenvolupar-se la vegetació de la ribera, consumeix molta aigua i pot ocasionar taponaments. Durant la visita, es van poder observar els treballs de neteja de canya realitzats.

Jose Orozco qualifica de molt productiva la visita de Toni Marzó i Maria Sauquillo i manifesta el gust mostrat per aquests davant la visita al riu Algar que es va realitzar. “En el transcurs de la reunió Marzó i Sauquillo es van comprometre a fer una aportació econòmica al 2020 per ajudar-nos en l’extracció de risoma, entre 2.000 i 2.500m2 i la possibilitat de plantar al voltant unes 300 plantes de ribera i unes 500 d’aiguamoll “; ha matisat l’edil.

“Per a nosaltres la reunió va ser molt positiva i agrairem a la Conselleria si aconseguim que aquestes ajudes siguen més periòdiques”; ha conclòs Jose Orozco, responsable de l’àrea municipal de Medi Ambient.

Pin It on Pinterest