Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, ha signat un conveni de col·laboració amb la Confraria de Pescadors per tal de potenciar la pervivència i sostenibilitat de les embarcacions d’arts menors, la conservació i manteniment de la pesca artesanal de la Badia d’Altea i la contribució de la Confraria en l’albirament de cetacis i tortugues marines per garantir la seua supervivència. Així ho ha donat a conèixer l’edil d’àrea, Jose Orozco.

Segons els detalls aportats per l’edil, el conveni té una durada de 4 anys i durant aquests, el consistori aportarà 2.000€ anuals destinats al manteniment de les xarxes i les tres embarcacions que actualment practiquen la pesca tradicional o tresmall. Quant als compromisos de la Confraria, aquests van encaminats a mantenir i procurar la sostenibilitat d’aquest tipus de pesca, així com la reparació dels danys produïts per la interacció entre els cetacis i les pesqueres artesanals; a més de la col·laboració d’aquestes embarcacions, a través de la Confraria, al albirament de cetacis i tortugues, comunicant-ho als responsables de Parc Natural de Serra Gelada.

En la signatura del conveni han estat presents el regidor de Medi Ambient, Jose Orozco, el president de la Confraria, Antonio Lloret; el gerent de la mateixa, Juan Mulet i els responsables de la vigilància de el Parc Natural de Serra Gelada.

“Creiem que aquest conveni pot ser molt beneficiós, tant per als pescadors que segueixen pescant de manera tradicional, com per al medi marí en general, ja que el que pretén és compaginar la pesca amb la protecció de les espècies”; ha conclòs Jose Orozco.

Pin It on Pinterest