Select Page

La regidoria d’Igualtat presenta la programació d’activitats amb motiu del 25N, ‘‘Dia Internacional contra les Violències Masclistes’’.

La regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez, ha presentat les activitats que l’Ajuntament d’Altea ha organitzat amb motiu del 25 de novembre, ‘’Dia Internacional contra les Violències Masclistes’’.

La programació començarà l’11 de novembre amb una campanya de prevenció de la violència de gènere dirigida als comerços d’Altea. I continuarà, al llarg de dos setmanes, amb un complet calendari d’activitats per a distint públic, fins al dia 25.  A més d’això, i com a novetat enguany, Vicenta Pérez ha anunciat que les activitats s’han acordat al Consell Municipal de Dones i Igualtat. D’ací parteix la idea de la campanya gràfica ‘’Altea Dona la Cara’’, a través de la que es recolliran fotografies de persones d’Altea per crear una lona que es penjarà el 25N a la façana de l’Ajuntament amb l’objectiu de visibilitzar la repulsa d’Altea contra la violència de gènere.

‘’Des de l’Ajuntament d’Altea, -explicava la regidora-, volem posar de relleu amb esta programació d’activitats les agressions i violència que pateixen moltes dones pel fet de ser-ho, i donar a conèixer esta xacra a la societat’’.

La programació inclou 4 tallers per a dones, anomenats Càpsules VAM (finestra al món) que estaran impartits per Curasana Yoga y Mer Terra, formadora del programa Digital4Her. Es tracta de tallers reduïts per a 10 dones, on poden desenvolupar-se capacitats i aprendre noves aptituds digitals, d’emprenedoria i recerca de feina, productivitat, així com ioga i relaxació. Tallers d’empoderament femení amb una atenció personalitzada.

‘’Així mateix, -afegia Pérez,- volem posar l’accent en la importància de proporcionar eines, sobre tot per a la població més jove, per la detecció dels micromasclismes per poder combatre’ls i que costen la vida a moltes dones. El nostre objectiu és aconseguir la implicació de tota la població per aconseguir el respecte màxim per a totes les persones’’.

Entre les activitats organitzades cal destacar la inauguració, el dia 18, de la il·luminació de la façana de l’Ajuntament de color violeta, que romandrà per les nits durant una setmana. Així com l’entrega a les biblioteques municipals d’Altea i Altea la Vella de lots de llibres amb temàtica d’igualtat.

El dia 19, Palau Altea acollirà, a les 19 hores, la representació de l’obra ‘’El palau de Parèmia. Un món de dones’’, de Tarannà Teatre. El musical de Lluis Sifoner. Esta representació és gratuïta i per a tots els públics.

Així mateix, s’ha organitzat per als IES d’Altea la I edició del ‘’Certamen de Relats Breus sobre Micromasclismes’’. Hi haurà premis als relats finalistes i lectura dels alumnes premiats en Ràdio Altea el 25N. Per als estudiants de secundària també s’ha programat la representació de l’obra de teatre ‘’@Rita_Trobador’’, d’Esclafit teatre, escrita i dirigida per Joan Nave.

El dissabte, 23 de novembre, el Comitè Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa, ha organitzat a La Nucia la Marxa en commemoració del ‘’Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones’’. Esta activitat és gratuïta i està dirigida a la població jove i adulta d’Altea i la resta de la comarca.

Dins de la programació s’han inclòs les activitats que es realitzen des de la Càtedra Institucional d’Estudis Artístics Anetta Nicoli amb conferències sobre art i feminisme i tallers d’autodefensa.

Finalment, el 25 de novembre, a les 12 hores tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament una concentració i lectura del manifest i marxa contra la violència de gènere. En la façana del Consistori es penjarà la lona de la campanya ‘’Altea dona la cara’’.

? 25N Programació

? Document Informatiu d’Altea Dona la Cara

Pin It on Pinterest