Select Page

La ‘’III Marxa Comarcal contra la Violència de Gènere’’ es celebrarà el dissabte 23 de novembre a La Nucia. Aquesta activitat està organitzada pel Consell Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa, amb motiu del ‘’Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona’’. La marxa arrencarà a les 17 d’hores des de la plaça dels Músics i el seu objectiu és ‘’implicar a la joventut’’.

Aquesta III Marxa Comarcal contra la Violència de Gènere busca conscienciar a la societat sobre la necessitat de prendre mesures per a l’eradicació d’aquesta xacra social que no només afecta les dones, víctimes directes d’agressions, abusos i maltractament físic i psicològic, sinó també al seu entorn més proper. Enguany aquesta Marxa té com a objectiu implicar la joventut, actors indiscutibles per a la transformació social.

La presentació d’aquesta III Marxa Comarcal ha comptat amb la presència de Ana Isabel Gallardo, associació Mujeres Con Voz, i les regidores d’Igualtat de Callosa d’En Sarrià, Mª Carmen Bou; Polop, Marie France Berenguer; Finestrat, María Llorca; l’Alfàs del Pi, Rocío Guijarro; La Vila Joisa, Asun Lloret; Altea, Vicenta Pérez; Benidorm, Angela Zaragozí y Gemma Márquez, concejala de Igualdad de La Nucia.

Marxa anual itinerant

El dissabte 23 de novembre, a les 17 hores, a la plaça dels Músics, La Nucia acollirà la convocatòria comarcal de la ‘’III Marxa contra la Violència de Gènere’’. De manera anual i amb caràcter itinerant el Consell Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa convoca aquesta marxa, per donar visibilitat al ‘’Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona’’, que se celebra cada any el 25 de novembre.

Com tots els anys aquesta marxa comptarà amb la presència de diferents associacions de dones i supervivents de violència de gènere, entre elles Asociación Mujeres con Voz i l’Associació de Dones de La Nucia, que protagonitzaran el recorregut pels carrers del municipi des de la plaça dels Músics, per l’avinguda Carretera fins a l’avinguda Porvilla fins arribar al Centre Social El Cirer. La Batukada Jam que amb la seva música trencarà el silenci que acompanya durant tot el recorregut als participants en aquesta Marxa contra la Violència de Gènere.

Manifest

La marxa començarà a les 17 hores a la plaça dels Músics, des d’ací el recorregut discorrerà pels carrers de La Nucia fins arribar al Centre Social El Cirer on a l’arribar hi haurà música en directe a càrrec del saxofonista nucier Román Rodríguez, de forma totalment altruista, per donar-li solemnitat a l’acte. Després de llegir el Manifest que serà llegit per joves de cada municipi de la Marina Baixa que integren el Consell Comarcal, arribarà el moment de l’actuació de l’Escola de Dansa de La Nucia dirigida per Beatriz Vaello, que interpretarà una peça de dansa com al·legat contra la Violència de Gènere.

Posteriorment en el mateix Saló Social El Cirer el grup ‘’Locos de Atar’’ animarà amb la seua música aquesta activitat reivindicativa. Aquest grup de música va guanyar un dels premis de maquetes Contra la Violència de Gènere organitzat per la Associaciós Mujeres con Voz.

Implicar la joventut

En aquesta III Marxa contra la Violència de Gènere l’objectiu principal és implicar la joventut, actors principals i indiscutibles de la transformació social necessària per lluitar contra aquesta xacra. La marxa pretén ser un marc d’acció per a la conscienciació i sensibilització ciutadana que faça visible aquesta xacra social silenciosa que el 2019 ja ha costat la vida de 51 dones.

Consell Comarcal d’Igualtat

El Consell Comarcal d’gualtat de la Marina Baixa, està integrat pels ajuntaments de Finestrat, La Nucia, La Vila Joiosa, Altea, Callosa d’en Sarrià, Polop de la Marina, l’Alfàs de Pi, Benidorm i la Mancomunitat Marina Baixa . L’objectiu és realitzar campanyes conjuntes de sensibilització en matèria d’igualtat de gènere i prevenció de la Violència de Gènere.

La Marxa pretén conscienciar i sensibilitzar davant aquesta xacra social. El manifest serà llegit per primera vegada per joves de la comarca.

L’edil d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea, Vicenta Pérez, ha fet una crida a la participació en aquesta Marxa, ‘’com a símbol de lluita contra aquesta xacra social’’.

 

Pin It on Pinterest