Select Page

Els regatistes de la Federació Gallega de Vela es fan amb el títol nacional celebrat a Altea.

 Del 31 d’octubre al 3 de novembre el Club Nàutic d’Altea ha acollit l’esdeveniment nacional més important de 420, la Copa d’Espanya de la modalitat. Un total de 188 regatistes de tot Espanya s’han mesurat en tres jornades de dura competició. L’intens vent ha estat el protagonista d’aquesta copa que ha posat a prova la resistència dels regatistes.

El dijous 31 d’octubre a les 20:00 hores arrencava l’acte de presentació de la Copa a les terrasses del Club Nàutic d’Altea, amb la presentació del que seria el trofeu de la copa. Un quadre de grans dimensions del pintor alteà Tachi, preparat per a aquesta Copa d’Espanya de 420.

Després d’un espai perquè les autoritats donaren la benvinguda a tots els regatistes, entre els quals es trobava el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Altea, Pere Baber, federació a federació van anar pujant a l’escenari per rebre el banderí del Club Nàutic d’Altea i fer-se una foto oficial de grup. En acabar l’acte tots els assistents van compartir un sopar bufet a la terrassa del restaurant del Club Nàutic d’Altea, Bon Vent.

El divendres 1 de novembre arrancaven les proves a Altea. A les 12:30 el vent permetia al comitè donar la primera eixida, però a última hora del matí la intensitat del vent baixava i el dia es tancava amb tan sols una màniga realitzada per a cada grup.

Les prediccions per al cap de setmana pronosticaven unes condicions de regates dura i s’han complert. Dissabte es completaven tres mànegues per a cada grup amb un vent mitjà de 15 nusos que en ocasions arribava fins als 20 nusos d’intensitat.

La parella local, Alejandro Arroyo i Juan Antonio García, regatistes del Club Nàutic d’Altea, feien una bona marca i es classificaven per al grup or del diumenge.

Els gallecs Jaboco García i Antonio Ripoll es posicionaven primers de la general en aquesta segona jornada, ja que van aconseguir mantenir fins al final de la regata.

Els parts per al diumenge també marcaven un vent intens a la badia d’Altea. La flota eixia a l’aigua a les 10:30 hores, però a escassos minuts de l’hora programada per la primera sortida el comitè manava a terra al grup argent, donades les dures condicions al mar.

Amb 20 nusos d’intensitat i força onada les embarcacions classificades en el grup or van haver de traure tota la seua força per poder acabar les dues mànigues realitzades.

A les 17:00 hores i després compartir una paella amb tots els assistents arrancava el lliurament de trofeus al varador del Club Nàutic d’Altea.

Luis Mas, regatista de la Federació Catalana i ex concursant d’Operación Triunfo, obria el lliurament de trofeus amb una cançó dedica a la Copa d’Espanya celebrada a Altea.

Pere Barber, regidor d’Esports; Eduardo Rebert, representant de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana; José Román Zurutuza, president del CN ​​Altea; Vicente García, de l’empresa patrocinadora Dictum Abogados i Jose Carlos Gomez, de STT Sport, lliuraven els premis als tres primers classificats de cada categoria.

Els gallecs Jaboco García i Antonio Ripoll s’alçaven guanyadors de la Copa d’Espanya de 420 2019 pujant a recollir el primer premi tant en la categoria absolut masculí com en sub 19 masculí.

Les regatistes de la Federació Balear feien triplet en aquesta Copa d’Espanya, Neus Ballester i Andrea Perelló es feien amb l’or en Absolut femení, sub-19 i sub-17 femení.

Els seus companys de federació, Antonio Martino i Joan Català pujaven a recollir el premi en la categoria sub-17 masculí.

Amb el lliurament de trofeus al Club Nàutic d’Altea posava el punt final a aquesta Copa d’Espanya de 420, un esdeveniment nacional de gran rellevància en el món de la vela que, al costat del Campionat d’Espanya, ha de definir les places dels representants nacionals en el Campionat d’Europa (Alemanya) i en el Campionat del Món (França) el juliol de 2020.

 

 

Pin It on Pinterest