Select Page

L’edil de Cultura i les dues entitats musicals del municipi donen a conèixer les activitats previstes per als propers dies 

La regidora de Cultura, Aurora Serrat i els presidents de la Societat Filharmònica Alteanense i la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, Joan Carles Guillen i Juan Antonio Bañuls, respectivament, han presentat els programes d’actes previstos amb motiu de la celebració de Santa Cecília, patrona de la música. Activitats entre les quals destaca la incorporació de nous músics a ambdues bandes; 23 a la SFA i 2 a la SRM.

“Un any més arriba novembre i anem a celebrar al municipi d’Altea la festa de la música, ja que comptem amb dues entitats rellevants com són la SRM d’Altea la Vella i la SFA que si ja durant l’any ens obsequien amb la seua música i talents, al mes de novembre incrementen les seues activitats per celebrar Santa Cecília”, ha comentat l’edil de Cultura.

Aurora Serrat ha indicat satisfacció per la col·laboració entre administració i entitats musicals i ha destacat la implicació de l’Ajuntament en la cultura i la música del municipi. “Respecte a Santa Cecília, vull donar l’enhorabona als nous components que passen a formar part de les bandes de música d’Altea i Altea la Vella i els anime a que estiguen motivats i contents perquè amb la seua entrada a les bandes passen a formar part de la història del municipi”, ha declarat Serrat, que també ha felicitat els familiars dels nous músics i al recentment nomenat president de la SFA.

Les primeres paraules de Joan Carles Guillen han estat per felicitar els músics que s’incorporen a les dues agrupacions, als seus familiars i als músics en general, “ja que Santa Cecília és la festa de tots els músics”.

Els 23 educands de la SFA que a partir de Santa Cecília passen a augmentar la seua plantilla de músics són: Lara Cano González, clarinet; Pepe Devesa Davó, trompeta; Sergi Domenech Zaragozí, persusió; Lluna Espí Pérez, flauta; Irene Espinoza Hortelano, saxo; Jorge Estévez Zaragoza, trompeta; Josep Ferrando Pérez, flauta; Alba García Alvado, flauta; Daniel García Llinares, saxo; Marina Isabel Gomis Aparicio, saxo; Enrique Igual Devesa, violoncel; Hugo Junquera Candela, clarinet; Magda Junquera Ortuño, flauta; Joan Llàcer Lanuza, clarinet; Inés Lledó Llorens, flauta; Xavier Lloret Reche, clarinet; Aina Lloret Zaragozí, flauta, Irene Martínez Llorca, clarinet; Julián Ortiz Fernández, trompeta; Vicenta Pérez Barber, flauta; Maria Perpiñá Almiñana, flauta; José Antonio Ruiz Esteve, Saxòfon i Diego Torres Llorens, trompeta.

En nom de la SFA, Guillen ha detallat les activitats previstes en el si de l’entitat per Sta. Cecília. Actes musicals que transcorreran del 2 de novembre fins al 5 de desembre.

En representació de la Societat Recreativa Musical, el seu president Juan Antonio Bañuls ha felicitat el nou president de la SFA i ha puntualitzat els actes que tindran lloc a Altea la Vella en el transcurs de la celebració de Santa Cecília i que donaran inici dissabte 16 de novembre i conclouran divendres 22.

Els dos músics que entraran a formar part de la banda de la SRM d’Altea la Vella són Joan González Martínez, trombó, i Noraila Muñoz Mestre, clarinet.

Bañuls ha realitzat una menció especial a Domingo Pérez Pérez, qui rebrà la lira d’or de l’entitat per portar 50 anys com a músic de la banda de forma ininterrompuda.

Programa actes SFA

 • Dissabte 2 de novembre: concert-festival de l’Orquestra de Pols i Pua de la SFA. Orquestra convidada: Iberian Folk Ensemble de Petrer. Auditori del Centre Social a les 19:30h.
 • Divendres 15 de novembre: Concert en honor a Santa Cecília a càrrec de la Banda Simfònica de la SFA a Palau Altea a les 20:30h.
 • Dissabte 16 de novembre a les 16:00h desfilada i recollida de nous músics que s’incorporen a la Banda Simfònica de la SFA. A les 18:30h Missa en honor a Santa Cecília, cantada per la coral de la SFA a l’Església Parroquial d’Altea.
 • Dissabte 23 a les 11:30h activitats per a xiquets i xiquetes a la seu de SFA a càrrec de ESMUALTEA.
 • Divendres 29 a les 20:00h a la Casa de Cultura conferència “l’educació musical i les professions musicals del s.XXI” a càrrec de Margarita Lorenzo de Reizábal (membre del jurat del CIM)
 • Dissabte 30 de novembre: 46 Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea. A partir de les 16:30h a Palau Altea amb la participació de la Sociedade Musical de Pevidém, Portugal; l’Orquestra de Sorpros da Acadèmia de Artes de Chaves, Portugal i la Unió Musical de Llíria. Entrada 10 € (socis de la SFA 1 €).
 • Divendres 5 de desembre a les 19:30h tancarà Santa Cecília 2019 al Festival Bankia d’Orquestres de Corda a Palau Altea amb la participació de l’Orquestra de Corda de la Primitiva de Rafelbunyol; l’Orquestra de Corda de la Primitiva de Llíria i l’Orquestra de Corda de la SFA. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i s’emmarca en les activitats d’Altea Capital Cultural.

Programa actes de la SRM d’Altea la Vella

 • Dissabte 16 de novembre: a les 17:30 h. Desfilada des del Centre Cultural a la Parròquia amb la participació dels nous educands i la banda. A continuació missa en honor a Santa Cecília i a les 19:30h concert de la Recreativa al Centre Cultural.
 • Diumenge 17 dia de germanor per als músics de la SRM d’Altea la Vella.
 • Dijous 21: actuació de músics de la bandes i alumnes del Conservatori al Centre Cultural.
 • Divendres 22 tanca les activitats de Santa Cecília a Altea la Vella l’actuació dels educands de la banda al Centre Cultural.

Aurora Serrat convida a la població a gaudir de l’ampli programa d’actes en honor a Santa Cecília a Altea i Altea la Vella. “Per als educands que s’incorporen a les bandes i familiars són setmanes d’il·lusió que ens transmeten en els actes i esperem veure la gent donant suport a les dues entitats”. Ha conclòs l’edil de Cultura.

Programació SFA Santa Cecília

Programació SRM Santa Cecília

Pin It on Pinterest