Select Page

Continua la internacionalització de la ciutat a través de la participació en diferents projectes europeus

L’Ajuntament d’Altea, a través de l’Oficina de Projectes Europeus EuroAltea, encapçalada per la regidora Maria Antònia Laviós, segueix augmentant la seua presència a Europa amb la participació en diferents projectes. D’esta manera, durant el mes d’octubre, Altea ha estat present en dos projectes i li espera una altra participació a final de mes.

En primer lloc, EuroAltea va estar participant el 10 i 11 d’octubre a Pregrada (Croàcia) dins del programa Urbact. El projecte s’anomena ‘Volunteering Cities’ i la seua finalitat és la promoció del voluntariat per abordar l’exclusió social i la pobresa a nivell comunitari compartint bones pràctiques i experiències amb altres ciutats. En esta ocasió era el tercer esdeveniment a escala europea, al qual va assistir la regidora de Joventut, Marta Lloret, a través de l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea. Així mateix, les associacions que formen part del grup de treball local de l’Urbact, van participar de manera activa a la Fira EcoAltea que va tenir lloc el 12 i 13 d’octubre.

En segon lloc, EuroAltea va estar participant a Plovdiv (Bulgària) en el sisè congrés del projecte ‘Yourope’ del programa ‘Europa amb els Ciutadans’. Cal destacar que Plovdiv és la Capital Europea de la Cultura 2019. En este projecte, es va estar treballant en la construcció d’una narrativa positiva d’Europa compartint valors com la pau i elaborant la Declaració que es presentarà a Brussel·les. La ciutat d’Altea lidera esta xarxa europea de municipis que té com a objectiu combatre l’euroescepticisme.

La Declaració en la qual s’està treballant té com a objectiu la mobilització dels joves europeus perquè, des de la seua acció diària, tinguen present la importància dels petits gestos per a la construcció d’una millor Unió Europea.

En tercer lloc, i a final de mes, tindrà lloc a Alexandria (Romania) la trobada de coordinació del projecte ‘Level Up’. Este projecte té per objectiu contribuir a la inclusió social a l’escola, lluitant contra la discriminació, segregació i aïllament, mitjançant l’ús d’activitats basades en jocs. Cal destacar que és un projecte Erasmus+ KA2, en el qual està molt implicat l’IES Bellaguarda.

D’esta manera, l’Ajuntament d’Altea a través d’EuroAltea té com a objectiu continuar treballant en la internacionalització de la ciutat a través de la participació en diferents projectes europeus que redunden en l’interès general de la ciutadania d’Altea.

 

 

Pin It on Pinterest