Select Page

El proper diumenge 27 d’octubre tindrà lloc una acció de retirada de runes, residus i escombraries al Tossal de Mandem oberta a la participació de qualsevol persona que ho desitge. Així ho han donat a conèixer el regidor de Medi Ambient, Jose Orozco; el president del Club Ciclista Altea, Vicente Martínez i el regidor i membre del Club, Rafael Ramón.

Es tracta d’una acció conjunta entre societat i administració que té per objecte la millora mediambiental en una zona concreta del municipi. Respecte d’això, l’edil de Medi Ambient, ha mostrat la seua satisfacció per aquest tipus d’iniciatives i ha recordat les accions mediambientals dutes a terme en els últims mesos com ara la neteja del riu amb la participació de més de 30 voluntaris; la neteja de les restes del Castell de l’Olla amb la implicació de la multinacional Indra i la neteja del Port amb la participació de Club Nàutic, Indra i Algar Serveis, a més a més de la que hui es presenta amb el Club Ciclista per a la neteja del Mandem.

Jose Orozco ha qualificat la iniciativa “de molt bonica perquè es tracta de combinar esport amb una acció mediambiental que aconseguirà ajuntar entre 70 i 100 participants en la qual també col·laboren diverses empreses de la localitat”.

Les empreses col·laboradores amb aquesta nova acció mediambiental són: Empresa Pública de Desenvolupament Municipal, Transports i Excavacions Rostoll, Hotel Cap Negret, Autoservei de la Construcció, Transports i Desmunts Altea, Roca Big Mat, Bolo i Baldomero i Tyosa.

Segons ha indicat Jose Orozco, “els apicultors que tenen els seus ruscs a la zona han tingut a bé retirar-les perquè l’acció es puga dur a terme amb normalitat de manera que s’ha solucionat el que podria ser un possible problema”.

En nom del Club Ciclista, el seu president Vicente Martínez ha explicat la motivació del Club per emprendre aquesta acció, dient que “el Club no és només un club ciclista i esportiu. Som un grup de persones amants de la muntanya i del medi ambient i per això volem col·laborar en la conservació del nostre entorn fent tasques de neteja i de manteniment de les nostres serres, senders i camins”. “El Tossal del Mandem és una zona freqüentment utilitzada per ciclistes, senderistes i persones a cavall per això l’hem triat per a netejar-la de tota mena de residus que s’han anat dipositant al llarg dels anys”; ha afegit Martínez.

El president del Club Ciclista Altea ha detallat el programa de l’activitat que donarà inici a les 8:30h a l’Hotel Cap Negret on es concentraran els ciclistes que hi participen. A les 09:00h està previst la trobada d’aquests amb la resta de participants, al pont de l’autopista a la Partida Quintanes. A les 11 hi haurà un esmorzar per als assistents.

Vicente Martínez ha conclòs assenyalant que l’organització posarà a disposició dels participants el material necessari per dur a terme la neteja; com poden ser guants, bosses, etc i ha convidat a alteans i alteanes a participar en aquesta jornada de neteja del Tossal de Mandem diumenge que ve.

Pin It on Pinterest