Select Page

Tres diumenges consecutius del mes d’octubre han estat testimonis d’una nova edició del Festival de Música Antiga i Barroca, que ha estrenat format amb l’ànim de desestacionalitzar els cicles de concerts que es programen des del Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Altea i que ha tingut un notable èxit en la seua acollida pel públic.

El cicle arrencava a l’Església Parroquial “Nostra Senyora del Consol” el passat 6 d’octubre, que rebia el Cor de la Generalitat Valenciana; una de les agrupacions corals més importants del nostre entorn, que va oferir un programa de gran dificultat executat magistralment per les 30 veus que componen l’agrupació baix la batuta del seu director titular Francesc Perales.

La següent parada, traslladava el cicle al Convent de les Carmelites Descalces de l’Olla, el diumenge 13 d’octubre, en el qual actuava la Sinfonietta Altea amb el projecte “Vents Barrocs”. Un espectacle amb protagonistes majoritàriament alteans i amb un excel·lent programa pensat per a l’ocasió amb obres de Vivaldi, Corelli i Telemann.

Per finalitzar aquest recorregut per la música antiga i barroca, el passat diumenge 20 d’octubre a Palau Altea es va poder gaudir del projecte “La Ruta de la Seda” a càrrec del grup, conegut internacionalment, La Capella de Ministrers amb Carlos Magraner al capdavant. La proposta recrea un apassionant viatge musical per la Ruta de la Seda, que en paraules del propi Carles Magraner deia que “es realitza des de la humilitat que promou tanta grandesa i diversitat musical, més de 7.000 quilòmetres de cultures, músiques i tradicions, des de la capital xinesa de Xi’an, en el seu extrem oriental, fins al Mediterrani i València, ciutat de la Llotja de la Seda”.

Per la seua banda Aurora Serrat, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, comentava que “des del departament de Cultura estem més que satisfets amb la resposta que ha suscitat aquesta renovació del projecte de Festival de Música Antiga i Barroca. En tots els concerts s’ha pogut gaudir de grans actuacions amb excel·lents músics, fins i tot de nivell internacional. Des de la Regidoria de Cultura continuem celebrant la Capitalitat Cultural amb innombrables activitats i aquest cicle de concerts ha estat un dels moments àlgids d’aquesta celebració, gràcies a la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura que ens ha permès desenvolupar un Festival d’un destacat nivell musical”.

Pin It on Pinterest