Select Page

Al llarg del matí de hui, l’Aula de Cuina de l’Ajuntament d’Altea ha albergat una màster class que el Màster d’Arrossos de la Universitat d’Alacant té previstes per a la present edició. En aquest cas ha estat el reconegut cuiner Pep Romaní de “Pont Sec” de Dénia la persona encarrega d’impartir la classe de hui.

A primera hora del matí, han visitat l’Aula de Cuina els regidors de Comerç i Agricultura, Miguel De la Hoz i Jose Orozco, respectivament, ja que les estes regidories donen suport al màster a través de dues beques destinades a alumnes alteans.

En paraules de Jose Orozco, “la regidoria d’Agricultura està molt contenta que una persona com Pep Romaní, que tanta cura té amb els productes de la terra, estiga impartint aquesta màster class per als alumnes del Màster d’Arrossos”.

Per la seua banda, Miguel De la Hoz, ha manifestat que, “és un orgull rebre a l’Aula de Cuina d’Altea aquesta màster class del Màster d’Arrossos i tenir ací tant als professionals que imparteixen el Màster com als alumnes que vénen a formar-se d’aquests professionals i tant de bo que d’ací isca algun cuiner i cuinera prestigiosos “.

A més, Pep Romaní ha destacat la presència del regidor d’Agricultura, “perquè l’agricultura és un dels elements més importants que es necessita en el coneixement dels cuiners”. “La cuina no és un artista sinó que es treball amb elements que els fa el territori i és d’agrair que la persona que està a càrrec del territori en el tema de la producció agroalimentària estiga amb nosaltres ja que no passa moltes vegades”; ha afegit Romaní, qui també ha agraït la implicació de l’àrea municipal d’Educació, responsable de l’Aula de Cuina.

“Hui fonamentalment treballarem sobre la base de dos productes tan bàsics a la cuina que de vegades ni ens parem a reflexionar sobre els mateixos. Són l’oli i el blat i treballem amb ells perquè són una pràctica dins de l’assignatura de dieta mediterrània. Aquests dos elements i l’hortalissa són bàsics en la dieta i cultura mediterrània “; ha explicat Pep Romaní.

Finalment, la directora del Màster d’Arrossos, Ana Zaragoza, ha agraït a l’Ajuntament d’Altea la seua col·laboració a través de les regidories de Comerç i Agricultura amb dues beques, “facilitant així que la gent d’Altea puga accedir a aquest tipus de formació altament qualificada i professional, que té un cost elevat, pel que les beques suposen una ajuda important per a l’alumnat “.

Ana Zaragoza ha revelat que en la present edició del Màster d’Arrossos la UA participen 3 alumnes d’Altea. Un nombre superior al de l’any passat, ja que va ser sol una alteana la qual el va cursar. Fet que Zaragoza qualifica com “una bona notícia perquè és una mostra que anem pel camí de la formació especialitzada”.

Pin It on Pinterest