Select Page

Ajuntament, CN Altea, Confraria de Pescadors, Algar Servicios Náuticos i Indra col·laboren en la neteja del fons marí del port i platges del municipi.

El passat cap de setmana es va realitzar una acció de neteja del fons marí del port pesquer i platges d’Altea. Esta iniciativa s’ha portat a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria de Medi Ambient, amb el Club Nàutic Altea, la Confraria de Pescadors, l’empresa local Algar Servicios Náuticos i la multinacional Indra.

Una vegada finalitzada la neteja, el regidor de l’àrea, Jose Orozco, feia un balanç ‘’molt positiu’’ d’esta iniciativa que ha fet possible extraure del fons marí de la badia d’Altea al voltant d’uns 1.600 kilos de brossa formada per neumàtics, botelles de vidre, plàstics, altres ferramentes i, fins i tot, una transpaleta.

El regidor aprofitava també per agrair la implicació de totes les entitats i empreses involucrades en esta acció de neteja, tant els locals, CN Altea i Confraria de Pescadors; l’empresa, Algar Servicios Náuticos; com a la multinacional Indra.

L’empresa Algar Servicios Náuticos va aportar 6 submarinistes professionals i Indra 10 submarinistes voluntaris. El CN Altea va proporcionar assistència des d’una embarcació neumàtica amb un patró per tal d’ajudar en les tasques de vigilància i assistència als bussos. Per la seua banda, la Confraria de Pescadors s’encarregarà del reciclatge dels residus recollits.

El regidor ha recordat altres iniciatives portades a terme a la nostra localitat com la neteja del passat mes d’agost per voluntaris d’Indra, i amb el suport de l’Ajuntament d’Altea, per recollir les restes i deixalles generades a l’espectacle pirotècnic del Castell de l’Olla, llençat des de plataformes al mar. Així com la campanya ‘’Mans al Riu’’ que va comptar amb la participació de 26 persones i es van recollir 279 kg de residus. Així mateix, ha avançat que el pròxim dia 27 d’octubre es portarà a terme una nova acció de voluntariat mediambiental que comptarà amb la col·laboració del Club Ciclista Altea. En este cas la neteja es focalitzarà en la partida del Mandem al riu Algar.

Pin It on Pinterest