Select Page

Ajuntament, CN Altea, Confraria de Pescadors, Algar Servicios Náuticos i Indra netejaran este cap de setmana el fons marí del port i platges del municipi.

Este cap de setmana, el dissabte i diumenge, 5 i 6 d’octubre, es realitzarà una acció de neteja del fons marí del port pesquer i platges d’Altea. Esta iniciativa, presentada pel regidor de Medi Ambient, Jose Orozco, compta amb el suport de l’Ajuntament d’Altea, el Club Nàutic Altea, la Confraria de Pescadors, l’empresa local Algar Servicios Náuticos i la multinacional Indra.

Jose Orozco es mostrava molt satisfet per la posada en marxa d’esta millora mediambiental a Altea, en la qual ‘’hem aconseguit involucrar a diversos organismes locals; CN Altea i Confraria de Pescadors; a empreses locals, Algar Servicios Náuticos; i a la multinacional Indra’’. El dissabte, de 9 a 13 hores, s’efectuarà la neteja de la zona del port i limítrofs, tant en les dàrsenes interiors com en boca i exterior del mateix. El diumenge s’escometrà la neteja de la platja de l’Espigó i la de La Roda.

El regidor ha explicat que l’empresa Algar Servicios Náuticos aportarà 6 submarinistes professionals i Indra entre 10 i 12 submarinistes voluntaris. El CN Altea proporcionarà assistència des d’una embarcació neumàtica amb un patró els dos dies per tal d’ajudar en les tasques de vigilància i assistència als bussos. També hi haurà personal d’ajuda en el moll del CN Altea. I, finalment, oferirà un esmorzar per a tots els participants en la neteja. Per la seua banda, la Confraria de Pescadors s’encarregarà del reciclatge dels residus que es recullen.

El regidor ha recordat altres iniciatives portades a terme a la nostra localitat com la neteja del passat mes d’agost per voluntaris d’Indra, i amb el suport de l’Ajuntament d’Altea, per recollir les restes i deixalles generades a l’espectacle pirotècnic del Castell de l’Olla, llençat des de plataformes al mar. Així com la campanya ‘’Mans al Riu’’, realitzada el passat diumenge, que va comptar amb la participació de 26 persones i es van recollir 279 kg de residus.

Per últim, el regidor dedicava paraules d’agraïment a totes les empreses que participen d’esta iniciativa i es mostrava satisfet perquè ‘’és major la sensibilitat cap a este tipus d’accions en pro del medi ambient. Des de l’Ajuntament d’Altea apostem clarament per la protecció del medi ambient i per impulsar este tipus de iniciatives de recollida de residus i de conscienciació mediambiental. Per això m’agradaria animar a totes les persones que vullguen unir-se a les accions de voluntariat que portem a terme des de l’Ajuntament d’Altea’’.

Pin It on Pinterest