Select Page

Esta vesprada, a les 18:30h a la Casa de Cultura tindrà lloc la presentació del projecte “Banc de Terres”, promogut per les regidories de Medi Ambient i Agricultura, regides per Jose Orozco, i l’Agència de Dinamització Rural “Buscatierras”.

Com indicava l’edil en el seu dia, aquest projecte resulta especialment interessant per a tots aquells propietaris que tenen les seues terres abandonades i per a aquelles persones que els agradaria disposar de les mateixes per al seu cultiu.

Segons les dades aportades per la regidoria, el 20% de les parcel·les en el municipi estan abandonades, fet que suposa una extensió de 325 hectàrees.

Per a l’edil “és possible a Altea la recuperació de terres abandonades i recursos etnològics perquè és una zona que té recursos hídrics i sòl fèrtil com per generar producte de qualitat i quantitat perquè siga rendible econòmicament”.

Jose Orozco ha revelat que, segons l’estudi realitzat per l’agència de dinamització rural, més d’un 20% del terreny en el terme municipal d’Altea correspon a parcel·les abandonades; en ús hi ha un 19% i la resta és sòl urbanitzable i forestal. Una tendència que la regidoria de Medi Ambient vol canviar durant la present legislatura i per a això s’han dissenyat un seguit d’accions que a poc a poc s’aniran posant en pràctica a través de “Buscatierras”.

Finalment, el responsable municipal d’àrea ha convidat a totes aquelles persones interessades a assistir a la presentació ja que “resulta especialment interessant per a aquells propietaris que tenen les seues terres abandonades i per a aquelles persones que els agradaria disposar de les mateixes per al seu cultiu”.

Pin It on Pinterest