Select Page

Amb motiu del 40 aniversari de les festes de Moros i Cristians d’Altea, la regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies ha realitzat l’esforç d’afegir a la programació habitual en directe, la retransmissió de les dos ambaixades que tindran lloc el dissabte  21 i el dilluns 23 de setembre.

Esta ampliació de la cobertura festera permetrà gaudir en directe del pregó de festes, el divendres a les 20:00 hores; de l’ambaixada mora (13 hores) i l’entrada cristiana (19:30 hores), el dissabte; i el dilluns, també a les 13:00 hores, de l’ambaixada cristiana i a les 19:30 hores de l’ entrada mora.

Enguany les retransmissions de les entrades també contaran amb un desplegament especial. L’obertura de la retransmissió es realitzarà des de la plaça de l’Ajuntament amb entrevistes en directe i seguidament s’oferirà un reportatge per conèixer de primera mà com estan vivint els càrrecs moros i cristians, reines i clavaris aquestes festes patronals 2019.

Un any més, Àngela Tecles, del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Altea, serà l’encarregada de conduir la retransmissió de les entrades, oferint tota la informació per gaudir de forma especial un dels actes centrals de les festes. L’acompanyaran en els comentaris, el cap de Ràdio Altea, Paco Lloret, el dissabte en l’entrada cristina, repetint experiència. I el dilluns, en l’entrada mora, el corresponsal del periòdic Información a Altea i fester des de fa 40 anys, Diego Coello.

El responsable de l’equip tècnic serà Toni Alós, del departament de Noves Tecnologies de l’Ajuntament d’Altea, que també serà l’encarregat de realitzar les dues entrades i el pregó de festes. Les ambaixades seran realitzades per Salvador Gomis, de la productora Pibes Video, responsable de subministrar l’equipament i el personal extra necessari per portar a terme les retransmissions de les festes patronals amb la màxima qualitat.

El regidor de l’àrea, Pere Barber, destacava: “Hem fet un esforç per ampliar la cobertura informativa de les festes d’Altea, afegint la retransmissió de les dos ambaixades. Sabem que són unes dates molt especials per a tots els festers i alteans, i les xifres de visualitzacions d’anys passats així ho reflecteixen, concretament al 2018 van aconseguir més de 20.000 visualitzacions. Per això vull agrair l’important esforç que fa el departament de Comunicació i Noves Tecnologies de l’Ajuntament d’Altea, amb els professionals que el composen, per apropar les festes a totes les persones arreu del món”.

La senyal de la retransmissió es podrà seguir mitjançant el canal de YouTube de l’Ajuntament d’Altea: youtube.com/ajuntamentdaltea. Així mateix, i per facilitar l’accés a les retransmissions també es penjarà un visor a la portada d’altea.es. Com en anys anteriors, també es podrà seguir la programació al canal de la Mariana Baixa per als usuaris que disposen de fibra òptica d’Avatel.

Des del departament de Comunicació i Noves Tecnologies es vol agrair el suport d’Aeromax, l’empresa que facilita la senyal d’Internet per a les retransmissions des de la plaçà de l’església, i poder oferir les dos ambaixades.

 

Pin It on Pinterest