Select Page

S’instal·laran contenidors de vidre en els voltants de les “filaes” per facilitar el reciclatge dels residus d’envasos de vidre.

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya i l’Ajuntament d’Altea a través de les regidories d’Infraestructures i Festes, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, posen en marxa “La Reconquesta del Vidre”, una campanya per incentivar la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2019.

La iniciativa pretén inculcar als ciutadans d’Altea i, especialment, a les “filaes” la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, se’ls farà entrega d’un cub amb rodes equipats amb sistema ale-hop i s’instal·laran al municipi contenidors retolats amb la imatge de campanya.

A més, els dies 21, 22, 23 i 24 de setembre, educadors ambientals informaran als festers i ciutadans sobre el procés del reciclatge de vidre i dels seus beneficis ambientals. Conjuntament col·laborarà amb les “filaes” per facilitar-los el reciclatge de vidre.

Aquest any a “La Reconquesta del Vidre” participen una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competeixen per ser la població que més quilos de vidre recicla per fester en els seus contenidors assignats a la campanya. Els guanyadors rebran un ajut econòmic per valor de 1.500 euros per a l’organització de les festes de 2020.

En 2018, Altea va participar en la categoria Dolçaines, quedant en segona posició en reciclar 12,4 kg / fester, un total de 9.500 kg. Això suposa un espectacular increment del 61% respecte a 2017.

Així mateix, totes les “filaes” implicades activament en la campanya i que reciclen correctament els residus d’envasos de vidre, entraran en el sorteig d’un lot de productes envasats en vidre.

Com a novetat, enguany es realitzaran 10 promocions en línia al web www.lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre reciclatge d’envasos de vidre i festes de Moros i Cristians. En aquestes promocions, els participants que responguen correctament a les preguntes podran guanyar un exclusiu miniglú amb la imatge d’aquesta campanya.

Tota la informació i bases legals de la campanya, podran ser consultades en www.lareconquistadelvidrio.es.

Dades de reciclatge de vidre a Altea

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans d’Altea van reciclar un total de 858.120 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 39 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, Altea se situa amb una mitjana de 147 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 150 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats al municipi.

Conegudes aquestes xifres, l’edil d’Infraestructures, Diego Zaragozí agraeix als alteans la seua col·laboració en el reciclatge pel benefici que suposa per al medi ambient; alhora que anima a augmentar aquestes xifres.

Per la seua banda, l’edil de Festes, Marta Lloret, anima els “filaes” a reciclar un any més i els felicita per haver estat el segon poble classificat en la campanya de l’any passat.

Pin It on Pinterest