Select Page

Per segon any consecutiu, la regidoria d’Igualtat, encapçalada per Vicenta Pérez, instal·larà un ‘Punt Violeta’ amb motiu de les festes patronals d’Altea.

Aquest ‘Punt Violeta’, que s’ubicarà a la barraca festera de l’aparcament del Camí de l’Algar, estarà operatiu les matinades del 20 al 23 de setembre al finalitzar els actes festers programats per a cada dia, de 23:30 h a 06:30 h.

Vicenta Pérez ha volgut destacar que ‘’els punts violeta són espais en què es sensibilitza al públic, a més de donar atenció, informació i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. La seua finalitat, per tant, és la de conscienciar, prevenir i gaudir de la festa baix el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament, humiliació masclista o qualsevol altre acte de violència contra la dona’’.

D’altra banda, es comptarà amb la col·laboració de Creu Roja Joventut, de la qual la pròpia regidora d’Igualtat ha avançat que ‘’la contractació de Creu Roja Joventut per a la gestió d’aquest espai ha estat una millora que ajudarà per conscienciar, atendre i intervenir en casos necessaris comptant amb professionals qualificats especialistes en psicologia i intervenció social amb perspectiva de gènere, així com voluntariat format en gènere’’.

Des de l’organització es s’informarà tant de la ubicació com del servei del Punt Violeta perquè, en cas que qualsevol persona presencie que una dona pateix abusos o que puga ser agredida, acudisca al Punt on serà atesa. En paraules de Vicenta Pérez ‘’aquest punt és un espai tranquil i íntim,  totalment format per atendre qualsevol agressió i tranquil·litzar la víctima, es tracta d’un moment extremadament delicat, en un espai relaxat’’.

Vicenta Pérez ha volgut subratllar que dins de l’organització del Punt Violeta s’ha decidit comptar amb dos espais d’atenció per donar la millor atenció amb la màxima privacitat. ‘’En el Punt Violeta comptarem amb dos carpes: una d’atenció i informació al públic per sensibilitzar i prevenir; i una altra, annexa, tancada on s’atendrà en privat en cas d’ocórrer qualsevol incident per salvaguardar la intimitat de les víctimes i, posteriorment, comunicar-ho a les forces i cossos de seguretat i autoritats sanitàries’’.

Des de la regidoria d’Igualtat es recorda que el telèfon d’emergències per a qualsevol agressió és el 112, el telèfon estatal d’atenció en cas de maltractament és el 016 (telèfon gratuït les 24 hores, els 365 dies de l’any i disponible en més de 40 llengües ). Les dones víctimes de violència de gènere i/o masclista també poden posar-se en contacte amb la Xarxa de Centres Dona 24 Hores de la Generalitat Valenciana mitjançant el 900 58 08 88, les 24 hores del dia, on professionals especialistes assessoraran dels passos a seguir segons el que haja passat.

Vicenta Pérez ha conclòs animant a la població a participar dels dies festius i mantenir unes festes lliures d’agressions sexistes a Altea.

 

Pin It on Pinterest