Select Page

Submergida en les Festes Patronals, Altea albergarà durant aquest cap de setmana dos dels actes més destacats i multitudinaris de les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Blai i del Stm. Crist de Sagrari. La Presentació de Vestits de les “filaes” de moros i cristians, en què també es procedeix a la Coronació de les Reines de Festes, acte que tindrà lloc demà dissabte dia 14 de setembre a les 20:30h al Palau dels Esports. Aquest acte es podrà seguir en directe al canal de Youtube municipal (youtube.com/ajuntamentdaltea).

Els protagonistes de la nit seran els reis moro i cristià, Victor Cerulus i Toni Soler, respectivament i els seus càrrecs, ambaixadora cristiana, Selina Krijt; ambaixador moro, Antonio Manchón; abanderats moro i cristià, Ginés Hernández i Mati Gomis; alferez mora i cristià, Nirvana Zaragozí i Manuel Mañes i les abanderades de la Federació, Maria Luisa Artiles i Gabriela González. A més de les reines major, Sofia Jiménez i infantil, Ainhoa ​​González de Zárate i les seues corts d’honor. També tindran un paper rellevant els Clavaris, Joaquín i Mª Francisca Negre i els Clavaris d’Honor, Vicente Such i Flora Ferrándiz; així com el president de la Federació de Moros i Cristians, Vicent Lloret.

Diumenge dia 15, a las11h, des de la Plaça de l’Ajuntament partirà la romeria que portarà a la comitiva festera, acompanyada per alteans i alteanes, fins a la Parròquia de la Mare de Déu del Consol, en la qual tindrà lloc l’Ofrena Floral a la Mare de Déu del Consol i posterior Missa. La Santa Missa de Coronació, presidida pel Bisbe de la Diòcesi Oriola-Alacant, Jesús Murgui Soriano, en la qual com a celebració del 50 aniversari de la proclamació de la Mare de Déu com a alcaldessa d’Altea, es durà a terme la Coronació Canònica de la Patrona d’Altea.

Des de la regidoria de Festes, Marta Lloret, regidora de l’àrea, convida a tots els alteans, alteanes, residents de la comarca i visitants a gaudir d’aquestes festes patronals.

Programa Festes Majors Altea 2019

Pin It on Pinterest