Select Page

Altea ha participat a Agia, Grècia, de l’1 al 4 de setembre a la cinquena reunió del projecte “Yourope” del programa “Europe for Citizens”. Així ho ha donat a conèixer l’edil de Participació Ciutadana i responsable de l’Oficina de Projectes Europeus, Maria Antonia Laviós.

Laviós ha recordat que YOUROPE és el conjunt d’una xarxa formada per entitats i ciutats de Bèlgica, Itàlia, Xipre, Grècia, Bulgària, Polònia, Eslovènia i la pròpia ciutat d’Altea.

Entre els objectius de la xarxa es troba la lluita contra la retòrica euroescèptica i promoure un diàleg obert per elaborar una retòrica europeista des de les ciutats. I en aquest sentit, a través de les diferents jornades de treball a Grècia, s’ha realitzat una Declaració per millorar el futur de la Unió Europea. Declaració que abasta assumptes com el canvi climàtic, la qualitat democràtica o les migracions. Per a la seua elaboració s’han posat en marxa dinàmiques participatives d’anàlisi i planificació territorial per definir l’Europa del futur. La Declaració serà presentada davant el Parlament Europeu el gener del 2020. Ha informat Maria Antonia Laviós.

La Declaració té l’objectiu de mobilitzar els joves europeus perquè des de la seua acció diària tinguen present la importància dels xicotets gestos per a la construcció d’una millor Unió Europea. D’aquesta manera, es visualitzen els principals desafiaments i les principals línies de treball per fer realitat una Unió Europea amb futur.

Des de l’Ajuntament d’Altea i l’Oficina de Projectes Europeus EUROALTEA qualifiquen de positiva la participació de la ciutat en les diferents jornades i trobades a Grècia. “Continuarem amb el ferm compromís de seguir apostant per la internacionalització de la ciutat en l’àmbit europeu”; ha conclòs la responsable municipal d’àrea, Maria Antònia Laviós.

Pin It on Pinterest