Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través de les regidories d’Agricultura i Comerç, concedirà dues beques de 4.000€ cadascuna d’elles a dos estudiants del Màster d’Arrossos i Alta cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant, empadronats a Altea o que desenvolupen la seua activitat professional en el municipi; així ho han donat a conèixer els edils d’àrea, José Orozco i Miguel De la Hoz; els que han animat a la inscripció, que s’ha de cursar a la Universitat d’Alacant fins al 15 de setembre.

Segons ha explicat l’edil José Orozco, “l’Ajuntament d’Altea té com a objectiu perseguir l’enfortiment de l’alimentació local, sostenible i mediterrània; la creació de canals directes entre productor i consumidor; el foment de l’emprenedoria agroalimentaria i la recuperació de l’agricultura tradicional”. “D’altra banda se’ns fa indispensable la promoció de l’oferta gastronòmica de qualitat, que en un territori que compta amb cuiners ben formats contribueix en gran mesura al desenvolupament i al bon nom de la zona. Altea té grans restauradors però creiem que encara hi ha marge de millora. Amb el conveni amb la UA sobre el Màster d’Arrossos d’Alta Cuina Mediterrània, que anem a subvencionar amb dues mitges beques de 4.000€ posem el nostre granet de sorra en la formació de professionals del sector gastronòmic per avançar cap a un model d’economia col·laborativa, creativa, mediterrània, tradicional i innovadora”. Ha afegit el responsable municipal de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

Per la seua banda, el regidor de Comerç, Miquel De la Hoz, afirmava que “la seua àrea segueix apostant per la formació de comerciants i hostalers i per això l’àrea aporta mitja beca per al Màster d’Arrossos”. “Volem comerciants ben formats i apostem per un turisme de qualitat, per això seguirem donant suport a totes aquestes mesures de formació”. Ha declarat l’edil.

En nom de la Universitat d’Alacant, Ana zaragoza, directora del Màster, ha agraït a l’Ajuntament d’Altea el que un any més haja apostat per aquesta formació d’alta qualitat en la seua segona edició.

“La formació que ofereix el Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània Aplicada és de qualitat, tant professional com científica i innovadora en la qual s’uneix la formació acadèmica universitària i la qualitat professional de més de 50 professionals de la gastronomia de molt reconegut prestigi amb Estreles Michelin de la província amb màster class i visites formatives d’altres professionals que no tenen Estrella Michelin però per la seua experiència i trajectòria mereixen estar en aquest Màster”; ha explicat Zaragoza, qui ha apuntat que “el programa que es va a impartir és transversal en el qual s’inclouen matèries àmplies en diferents blocs com la sostenibilitat; gastronomia i salut, la classe s’impartirà a Altea i es parlarà dels pilars fonamentals de la dieta mediterrània; processos fisicoquímics de la cuina i l’últim bloc són les pràctiques aplicades en arrosseria. Després té lloc el període de pràctiques i l’elaboració del treball final de màster”.

Ana Zaragoza ha conclòs animant a la participació i ha recordat que la preinscripció haurà de materialitzar-se abans del 15 de setembre a través de www.masterarrocesyaltacocina.ua.es.

A la presentació de la present edició ha assistit també Mari Àngels Ciutat, becada per l’Ajuntament d’Altea en la primera edició del Màster d’Arrossos, que ha explicat la seua experiència i l’ha qualificat com “més que positiva i satisfactòria perquè a més de tots els coneixements que adquireixes i que pots aplicar en la teua vida professional, et dóna confiança”. “Ara sé que puc fer a la cuina el que em propose”; ha declarat Mari Àngels, qui està fent el seu treball final de carrera sobre els valors nutricionals de la cuina tradicional.

 

Pin It on Pinterest