Select Page

El ple de l’Ajuntament ha aprovat l’actualització dels preus de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal (PDM), que no havien sigut actualitzats des de 2012. Esta mesura ha comptat amb el suport dels grups de l’equip de govern, Compromís i PSPV-PSOE.

Com va explicar el regidor de l’àrea, Diego Zaragozí: ‘’existia un gran desfasament en els costos del servei, el que provocava que els diners que s’havien de destinar al manteniment i modernització de maquinària i contractació de més personal,  estiguera gastant-se en pagar les pujades dels jornals i en la substitució del personal que ha hagut d’assumir la PDM i que abans depenia de l’Ajuntament. La pujada dels jornals, que no s’havien actualitzat i suportava la PDM, en els últims 7 anys és superior al 10%’’.

L’actualització de poc més de 500.000 euros ja estava pressupostada per a enguany (2019),  ‘’i alliberarà la part de pressupost necessària per a millorar totes les encomanes de l’empresa’’, detallava el regidor.

L’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal gestiona el manteniment de parcs i jardins, el servei de pintura viària, l’ús de la finca Santa Bàrbara, la neteja dels edificis municipals, manteniment de les platges, neteja de la via pública, servei de recollida a domicili dels residus sòlids, recollida selectiva del reciclatge, recollida de deixalles i mobles,  obres simples de reparació, conservació i manteniment de la via pública i els edificis municipals.

En paraules de Diego Zaragozí, ‘’aquesta actualització estava prevista en el pressupost d’enguany i és absolutament necessària per a la millora dels serveis que l’Ajuntament presta als ciutadans’’. Zaragozí ha afegit que ‘’ara sí podrem planificar una alta freqüència de neteja i manteniment tant del nucli urbà com de les partides i urbanitzacions’’.

Finalment, el regidor també lamentava la falta de suport a la iniciativa per part de l’oposició: ‘’és curiós que es queixen de la neteja i no donen suport a una iniciativa tan important per a la millora de la imatge del municipi’’.

Pin It on Pinterest