Select Page

En el matí del dimecres, l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares i el regidor de Benestar Social, José Luís León Gascón, rebien al consistori als 6 xiquets i xiquetes saharauís que estan passant l’estiu a Altea  mitjançant el programa “Vacances en Pau”. Durant la recepció, els menors han estat acompanyats per les famílies acollidores i Pepe Suay, representant de l’associació alteana Luali Amics del Poble Sahrauí. En la mateixa han participat també les portaveus dels grups municipals PP, Ciutadans i Altea amb Trellat.

La recepció ha donat inici amb les paraules de benvinguda de l’alcalde, qui ha departit amb els menors de l’estada a Altea. Després d’escoltar als xiquets, els qui es trobaven especialment riallers, alcalde i regidors han fet entrega d’un detall a cada un dels xicotets. Detall format per una bossa amb material escolar i una gorra.

Els xiquets i xiquetes, procedents de diferents campaments i la majoria d’ells repetidors, de manera que ja parlen espanyol, s’han manifestat feliços per la seua estada a Altea. La majoria han coincidit en ressaltar que una de les coses que més els agrada de l’estiu a Altea és banyar-se a la piscina, menjar gelats i sobretot el tipus de vida i l’amor que li donen les seues famílies alteanes. Famílies d’acollida que s’han emocionat i que comptaven, a través d’Irene, una de lesmares que “és una experiència molt enriquidora i bona, tant per als fills propis, que coneixen una altra cultura, com per als acollits que poden realitzar tot tipus d’activitats. És un estiu diferent, amb molts xiquets i molta alegria i la veritat és que els xiquets són molt educats i vénen amb moltes ganes de gaudir”. Irene ha animat a altres famílies a acollir “perquè és una experiència meravellosa per a tots”.

Les famílies que decidisquen participar d’aquest programa de “Vacances en Pau” que permet als xiquets sahrauís absentar-se de les seues campaments durant l’estiu, època de l’any extremadament dura per les temperatures que s’assoleixen, podran informar-se i realitzar els tràmits a través de les associacions Luiali i Juita Amics del Poble Sahrauí. En nom de Luiali, Pepe Suay ha explicat que la tramitació de l’acollida comença a l’octubre donant informació a les famílies que desitgen ser acollidores i el principal requisit que han de complir les famílies és comprometre a cuidar-los i portar-los a revisions sanitàries; és a dir, tractar-los com a un fill més de la família”.

Per la seua banda, l’edil de Benestar Social, s’ha dirigit a les famílies agraint “la gran tasca que feu atenent els xiquets durant els dos mesos que són ací. Ja no només portant-los fins aquí, portar-los al metge, que proven altres aliments, etc, sinó donant-los aquest afecte que ells reconeixen quan diuen que el que els agrada d’ací és la vida i l’amor de les seues famílies”.

José Luís Lleó Gascón ha ofert el seu reconeixement personal a les famílies acollidores; els ha felicitat i ha agraït a les associacions amigues del poble sahrauí el seu treball.

L’edil de Benestar Social i Sanitat ha animat a les famílies alteanes a ser acollidores perquè “la recompensa és molt gran per a tots”.

Per a més informació, associació Luali en saharaltea@gmail.com o trucant al tel. 616.586.431-600.270.309

Pin It on Pinterest