Select Page

La passada mitjanit tenia lloc a la badia d’Altea la trenta-tres edició del Castell de l’Olla. L’esdeveniment pirotècnic va ser seguit per més de 50.000 persones que es van donar cita a la platja de l’Olla i voltants per gaudir d’este espectacle únic a la Mediterrània. El castell es dispara des dela mar mitjançant unes plataformes que s’instal•len, a aquest efecte, a 300 metres de la línia de la costa.

Amb una durada aproximada d’uns vint-i-cinc minuts, a les dotze de la nit començava l’espectacle a càrrec de la pirotècnia Ricardo Caballer (Ricasa) que va disparar al voltant de 2.300 quilos de pólvora.

Esta edició del Castell de l’Olla ha sigut la més sostenible de la història a tenor de l’esforç dut a terme enguany per la pirotècnica de Ricardo Caballer, la Confraria del Castell de l’Olla, i el suport de l’Ajuntament d’Altea i la multinacional INDRA. L’empresa pirotècnica no va disparar elements amb plàstics, per evitar generar residus, i va utilitzar carcasses de cartró. De la mateixa manera els elements de pólvora empleats per Ricardo Caballer no tenien plom ni elements químics com el perclorat o dicromat.

Igualment, la Confraria va dissenyar unes plataformes de suro biodegradables per albergar els famosos ‘pavos reals’ (coets que esclaten arran de mar generant un semicercle de grans dimensions).A més de l’ús de sacs amb sorra per als morts i cordes d’espart.

L’esdeveniment va comptar amb la presència d’una nodrida representació institucional. L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el president de la Confraria del Castell de l’Olla, José Pérez, van rebre a les portes de VillaGadeaal conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual. També hi van assistir a l’acte el secretaris autonòmics d’Educació i Investigació i de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge; Miquel Soler i Imma Orozco, respectivament. El director general de Turisme de la Comunitat Valenciana, Herick Campos; el director del Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca, José Francisco Mancebo; el director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez; els regidors de Turisme, XeloGonzàlez; Seguretat Ciutadana, Miguel De la Hoz; Festes, Marta Lloret; Comunicació, Pere Barber; i una ampla representació de la corporació municipal alteana i d’altres autoritats.

Abans de llançar-se el Castell, va tenir lloc l’entrega de premis ‘Illeta d’Or’. Enguany la Confraria ha reconegut amb este guardó a la Fundació Caixaltea, Rover Alcisa, Grupo Imed i al periodista José Manuel Gironés, ‘pel seu suport a esta cita’.

Arribat el torn de parlaments, l’alcalde d’Altea va agrair a tots els presents la seua assistència i els va donar la benvinguda a la nostra localitat. Jaume Llinares feia referència a ‘’l’important nombre de mitjans, recursos humans i efectius de seguretat que vetllen perquè any rere any siga un èxit’’. L’alcalde subratllava que ‘’el treball conjunt de l’Ajuntament d’Altea amb la col•laboració de la Confraria del Castell i altres administracions i voluntaris és fonamental per al seu bon fi’’.

Jaume Llinares manifestava que ‘’el Castell de l’Olla forma part de la nostra cultura, manera de ser i sentir la festa. A més d’això, és un acte que s’integra en el projecte cultural alteà, a la Capitalitat Cultural d’Altea i el seu ‘Mar d’Espectacles’ ‘’.

El Castell va omplir la badia d’Altea amb grans palmeres i els reconeguts ‘pavos reals’ que eixien de la mar, formant una amalgama perfecta de llum, so i color. El públic va ovacionar l’espectacle que va finalitzar amb una apoteosi de so i color que va emocionar a tots els presents.

 

Més informació del Castell de l’Olla
El Castell de l’Olla ésun esdeveniment organitzat per la Confraria del Castell de l’Olla i compta amb el patrocini de l’Ajuntament d’Altea, Diputació d’Alacant, Generalitat Valenciana, RoverAlcisa, Fundació Caixaltea, Hospital IMED Levante, INDRA, Hotel SH VillaGadea i Hotel Cap Negret.

L’esdeveniment està reconegut com a ‘Mèrit Turístic en la categoria d’Or’ de l’edició de 1999 per la Diputació d’Alacant i l’any 2007 va ser declarada ‘Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana’ de la Generalitat; així com Importante del diari Información d’Alacant. Igualment va ser qualificat pel Consell Valencià de Cultura com ‘Bé Etnogràfic d’Interès Cultural’.

Pin It on Pinterest