Select Page

Altea ha acollit una reunió informativa sobre la Xylella fastidiosa a càrrec de Mateu Signes, representant dels agricultors de Tàrbena i que col•labora estretament amb Conselleria. L’alcalde Jaume Llinares, ha presidit este encontre de treball que ha comptat també amb la participació de representants de distints pobles. Com ara el regidor d’Agricultura, José Orozco; el seu homòleg de l’Ajuntament de Teulada, Alejandro Llobell; el regidor alteà, Rafael Ramón; així com tècnics de Medi Ambient i Agricultura dels Ajuntaments de La Nucia, El Poble Nou de Benitatxell i Altea.

Després de l’encontre, el regidor d’Agricultura, explicava els aspectes més destacats que s’han abordat. Com ara, la importància de la col•laboració entre Ajuntaments i Conselleria. ‘’És important seguir el nou pla d’acció encaminat a crear el mínim impacte possible. Així ho ha estipulat Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i considerem que cal tenir en compte les seues recomanacions. Consisteix en actuar, en primer lloc, en les parcel•les d’ametlers on s’haja detectat un positiu. I, després, en les parcel•les abandonades que hi estiguen dins d’un radi de 100 metres. En la resta de parcel•les que estiguen cuidades i camps conreats no s’actuarà de moment. L’arrencada i eliminació sols s’executarà sobre ametlers. En la resta de cultius; vinyes, oliveres, cítrics, fruitals, etc., en tot cas, només s’aplicaran tractaments fitosanitaris’’.

El regidor també ha destacat que des de l’Ajuntament d’Altea es posarà en marxa una campanya per informar als propietaris sobre este bacteri que està afectant especialment als ametllers de la nostra comarca i també a la Marina Alta i El Comtat. Ha parlat també sobre les diferents línees de subvenció, tant de l’arrencada dels arbres, sempre que es tinguen en cultiu; com del replanteig del cultiu, on la Conselleria s’ha compromès a sufragar-los. ‘’Des de l’Ajuntament d’Altea considerem que cal dinamitzar plans d’actuació contra la Xylella. Hui hem tingut l’oportunitat de compartir amb Mateu Signes, de Tàrbena, i amb altres municipis, les seues experiències contra este bacteri. És fonamental la col•laboració entre tots per poder combatre’l i que l’impacte siga el mínim possible’’.

Finalment, l’alcalde manifestava la necessitat d’apostar per la investigació i unir criteris d’actuació per tal d’aconseguir una solució front a la Xylella fastidiosa.

Pin It on Pinterest