Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través de les regidories d’Agricultura i Comerç, concedeix dues beques de 4.000€ a estudiants del Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant; així ho han donat a conèixer els edils d’àrea, José Orozco i Miguel De la Hoz, respectivament.

Com ha explicat l’edil José Orozco, “aquestos ajuts tenen com a objectiu principal fomentar l’excel·lència acadèmica i el talent dels estudiants d’Altea, a més de generar coneixement al voltant de temes molt arrelats en la cultura gastronòmica del territori i que generen interès per al municipi”.

Podran optar a aquestes dues beques, que compten amb una dotació de 4.000€ cadascuna, aquells estudiants que complisquen amb el requisit d’estar empadronats al municipi, matriculats en el títol d’especialista del Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant i que desenvolupen el seu treball fi de Màster (TFM) en una temàtica que tinga relació amb el patrimoni agroalimentari /gastronòmic del municipi.

Aquest màster, títol propi de la Universitat d’Alacant, ja té obert el seu període de preinscripció. Aquesta haurà de materialitzar-se abans del 15 de setembre a través de www.masterarrocesyaltacocina.ua.es.

Orozco ha recordat que “durant el passat curs 2018-2019 el màster va comptar amb la presència de prestigiosos professionals relacionats amb el món de la gastronomia, l’enologia, el periodisme gastronòmic i la nutrició. Igualment l’alumnat va realitzar visites formatives a espais relacionats amb la cultura alimentària mediterrània com la Marjal de Pego Oliva, l’Albufera i la D.O Arròs de València entre d’altres “.

Finalment tots els estudiants van tenir l’oportunitat de realitzar les seues pràctiques en restaurants que compten amb estrelles Michelin a la província d’Alacant (Quique Dacosta, La Finca, Monastrell, El Rodat, Bon Amb, El Xato, L’Escaleta) ampliant-se aquesta edició a nous establiments com Orobianco i arrosseria Dàrsena.

A més d’això, el màster compta amb la direcció acadèmica de l’alteana Anna Zaragoza, que desvetllava que la primera edició del màster va tenir una ocupabilitat del 100%.

Per la seua banda, l’edil de Comerç ha ressaltat que “gràcies a aquest conveni entre la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Altea les classes relacionades amb el mòdul d’alimentació i salut es van impartir a l’Aula Universitària Vila Gadea d’Altea”.

Miguel De la Hoz ha conclòs ressaltant que “l’Ajuntament decideix participar en aquest màster becant dos alumnes d’Altea com una acció més de suport al sector hostaler del municipi. Sector ampli i reconegut que amb estos cursos de formació pot ampliar coneixements i participar del món de l’alta cuina mediterrània”.

Pin It on Pinterest