Select Page

Per segon any consecutiu, l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea, regida per Vicenta Pérez Barber, en col·laboració amb Creu Roja Altea, instal·larà un Punt Violeta d’informació contra la violència de gènere en Vila Gadea, amb motiu del Castell de l’Olla .

Vicenta Pérez ha anunciat que “gràcies a la dotació econòmica procedent del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i que atorga el Ministeri de Presidència, comptem amb un major pressupost per a la lluita contra la violència de gènere i l’educació des de la igualtat i per diferents activitats que promoguen la igualtat de gènere com pot ser el Punt Violeta o cursos de formació entre d’altres “.

Vicenta Pérez ha agraït la col·laboració dels voluntaris i voluntàries de la Creu Roja perquè “sense ells moltes vegades no podríem arribar a posar en marxa algunes iniciatives municipals. El seu treball és molt important i és tot el municipi qui es beneficia d’aquestes actuacions, per la qual cosa es fa tan necessària la seua col·laboració i treball”.

En el Punt Violeta haurà tot tipus d’informació, com fullets informatius, targetes amb telèfons d’ajuda en cas de violència i agressions, termòmetre per mesurar el maltractament, i també es repartiran samarretes i motxilles. Tal com informava Vicenta Pérez “este és part del material amb el qual el Punt Violeta oferirà informació, assessorament i atenció de 22:00 a 05: 00h. A més estarà atès per dues psicòlogues, una treballadora social i el voluntariat de Creu Roja. Un Punt Violeta que es tornarà a instal·lar al nostre municipi en les festes patronals del mes de setembre”.

Per la seua banda, Inma Martínez, directora tècnica local de Creu Roja apuntava que “l’any passat la iniciativa del Punt Violeta al Castell de l’Olla va ser pionera i una cosa que va començar en un punt concret ara s’ha difuminat i actualment s’instal·la a tota la província d’Alacant, en la qual s’estan implantant punts violeta gràcies a aquestes petites iniciatives com la nostra que pretenen afavorir actituds de respecte cap a les dones.”

Finalment Vicenta Pérez, regidor d’Igualtat, ha volgut destacar que el Punt Violeta està enfocat a donar cobertura i protecció a les dones enfront de qualsevol tipus de violència masclista, però que també està gestionat perquè els homes puguen acostar-se a informar-se o fins i tot a donar compte i denunciar qualsevol agressió masclista que passe”,destacant que “la lluita contra la violència de gènere no és cosa només de les dones, sinó que cal educar des de la igualtat a tot el conjunt de la societat i la lluita per eradicar-la és responsabilitat de totes i tots”.

Pin It on Pinterest