Select Page

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana ompli Palau Altea amb una representació de música i ball.

Altea acollia el passat diumenge la primera activitat que arriba al municipi amb motiu de la capitalitat cultural valenciana. Concretament, Palau Altea rebia el concert commemoratiu dels 20 anys de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana. El programa per a aquesta celebració incloïa la producció de dansa ‘La consagració de la primavera’ de Stravinsky i l’estrena absoluta de ‘Focus, for orchestra’, una obra original del compositor resident Marc García Vitoria, i que es completa amb el poema simfònic ‘Una nit a la serra pelada’ de Mussorgski, baix la direcció de Júlia Cruz.

Un espectacle de música i dansa que rebia el suport del públic que va omplir les 900 butaques de l’aforament de Palau Altea. L’esdeveniment va comptar amb la presencia de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el director general de l’Institut Valencià de Cultura i director de CulturArts, Abel Guarinos; la responsable de la unitat territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo i la regidora de Cultura, Aurora Serrat, entre d’altres assistents lligats a l’àmbit cultural.

Per a l’ocasió, la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana va presentar un ambiciós programa de música i dansa. El director artístic i pedagògic, Pablo Rus, plantejava una trobada amb una plantilla sobre l’escenari conformada per 104 músics joves, a la qual s’afegia un cos jove de dansa creat expressament per a aquesta celebració, de 18 ballarins i ballarines. La direcció escènica i coreogràfica va estar a càrrec d’Asun Noales. També hi van participar el compositor resident Marc García Vitoria i l’il•luminador Juanjo Llorens. L’assistent de coreografia va estar Carmela García i del vestuari es van encarregar Ana Esteban i Jorge Murillo.

Al finalitzar el concert, el públic en peu va dedicar una calorosa ovació al director, músics i ballarins que van oferir un magnífic espectacle.

Pin It on Pinterest