Select Page

La mesura començarà l’1 d’agost i els residents seguiran tenint accés a les seues vivendes.

A partir de l’1 d’agost, l’Ajuntament d’Altea posarà en marxa les càmeres instal·lades al Corredor Verd, concretament al tram des de l’antic ‘Matadero’ fins al baixador del TRAM de Cap Negret, per controlar l’accés de vehicles a esta via pecuària. Així ho han anunciat el regidor de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Miguel De la Hoz, i la responsable municipal de Participació Ciutadana i l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), Maria Antonia Laviós.

‘’El Corredor Verd és un camí per a vianants, i està senyalitzat com a tal’’, indicava De la Hoz. El regidor ha manifestat la necessitat de posar en marxa esta mesura de control de vehicles perquè ‘’solament el passat mes d’abril hi van passar per este camí més de 400 vehicles al dia, incomplint la senyalització que restringeix l’accés. I ara a l’estiu les xifres de vehicles es multipliquen’’.

Maria Laviós ha explicat que des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà s’ha elaborat una base de dades amb un registre de les matrícules dels residents a la zona, ‘’que podran accedir amb normalitat a les seues vivendes i estacionar el vehicle dins de la seua propietat’’. L’estacionament a la via pecuària no està permès.

Així mateix, la regidora ha indicat que qualsevol resident que encara no estiga registrat a la base de dades de matrícules, o haja canviat de vehicle, pot registrar la seua matrícula a l’OAC a través del formulari habilitat.

‘’Les càmeres ens serviran per identificar la matrícula dels vehicles. Si alguna de les matrícules no està a la base de dades, en eixe cas es procedirà a sancionar al vehicle’’, informava el regidor de Trànsit. Esta sanció es tramitarà a través de SUMA. En este sentit, Miguel De la Hoz i Maria Antonia Laviós han volgut destacar que esta mesura no té una finalitat recaptatòria i han apel·lat a la col·laboració dels veïns i la ciutadania per tal de respectar esta zona per a vianants, i accés restringit de vehicles.

Els vehicles oficials com ara la Policia Local, bombers, ambulàncies, etc., estan inclosos a la base de dades de matrícules. A més d’això, per a l’accés puntual de vehicles s’habilitarà un número de telèfon. ‘’Tot això amb la intenció de facilitar al màxim la comoditat dels veïns del Corredor Verd i respectar les característiques de la via’’.

Finalment, Miguel De la Hoz, ha recordat que el semàfor d’eixida a la N-332, davant de l’hotel Cap Negret, a l’eixida del Camí Fondo, roman en àmbar per afavorir l’accés dels vehicles en direcció Altea.

 

Pin It on Pinterest