Select Page

L’edil responsable de la PDM, Diego Zaragozí, explica que el reforç d’estiu a Altea es desenvolupa durant 4 mesos.

Altea reforça la seua activitat en la Pública de Desenvolupament Municipal en aquesta temporada estival i està realitzant ja tasques prèvies a la celebració del Castell de l’Olla, que tindrà lloc el proper 10 d’agost. Així ho ha explicat el regidor d’Infraestructures i Empresa Pública de Desenvolupament Municipal, Diego Zaragozí, que ha assenyalat que, “el trimestre d’estiu ací a Altea és realment un quadrimestre o fins i tot un poc més”.

Zaragozí ha explicat que “el reforç per a l’estiu en molts llocs es fa des del 15 de juny al 15 de setembre, ací comença l’1 de juny per començar la campanya abans que arribe l’afluència de visitants i s’allarga fins després de Festes Patronals en què és necessari un treball extra en manteniment “.

Segons el regidor de la PDM “la població s’ha de conscienciar de traure les escombraries en l’horari permès i no deixar els estris a la via pública. Jo crec que en això la societat hem fet una xicoteta involució. La gran majoria de la gent sap que les escombraries s’han de traure a uns horaris concrets, però hem editat nova cartelleria per recordar quins són aquests horaris “.

Diego Zaragozí recorda que hi ha un punt net en les instal·lacions de la pública a Cap Blanch; a més del telèfon 966 88 19 03, perquè la gent avise quan va a traure els estris i estos siguen recollits, evitant així que romanguen a la via pública “. “Si no es diu a aquest telèfon i es dipositen els estris en qualsevol punt de recollida d’escombraries, es van creant punts negres molt difícils d’eradicar”; ha afegit el responsable municipal.

L’edil s’ha referit a l’increment en les tones d’estris recollides en l’últim any. “És demolidor l’increment. Malauradament no es té el costum de telefonar al citat telèfon ni d’acostar-se Cap Blanch a dipositar els estris en el punt net i no deixar-los en qualsevol lloc a qualsevol hora “.

Diego Zaragozí convida els ciutadans a telefonar al telèfon de recollida, servei gratuït, per tal de reduir els efectes abandonats en qualsevol punt del municipi. Aquesta simple acció ajudaria molt a reduir el sobreesforç que es realitza per mantenir en condicions el municipi. A més ha agraït la col·laboració dels veïns i recorda que l’horari del punt net és de dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i dilluns i dimecres també de 15:30 a 18:30 i dissabtes i diumenges a demanda dels usuaris.

 

Pel que fa al dispositiu especial del Castell de l’Olla, des de la Pública de Desenvolupament Municipal ja s’ha començat a treballar en el mateix, ja que cal recordar que aquest esdeveniment atreu fins a la badia d’Altea a més de 50.000 persones.

Al respecte del dispositiu, Diego Zaragozí ressalta el gran esforç de preparació que suposa un esdeveniment de la magnitud del Castell i que gaudeixen milers de persones. “El dia del Castell tot ha d’estar preparat i a hores d’ara s’està actuant. Per exemple, els operaris de la PDM ja treballen per habilitar nous aparcaments respecte a edicions anteriors; així com s’estan netejant tots els camins i carreteres que arriben a la zona de l’Olla per a este dia. Treballs que està fent la PDM “.

A més, entre els preparatius, a primera hora del matí del dia del Castell, la brigada d’obres de la Pública realitza la tanca i la senyalització d’espais per a cotxes i vianants. I queda el dia de després de l’esdeveniment, en el qual es recull la tanca i senyalètica i es realitza una exhaustiva neteja de la zona.

Diego Zaragozí ha conclòs reconeixent la importància dels treballs previs al Castell; “Un treball que de vegades no és visible, però que permet desenvolupar l’esdeveniment sense incidències i de manera organitzada”.

 

Pin It on Pinterest