Select Page

En la vesprada d’ahir, diversos dels edils de la Corporació Municipal, entre ells la regidora de Cultura, encapçalats per l’alcalde, Jaume Llinares, procedien a la inauguració oficial de les exposicions artístiques a l’aire lliure “Balconades d’Altea” i “Fira del Xicotet Format”. A la inauguració van participar diversos dels artistes de Balconades, així com autoritats de l’Alfàs del Pi i Benimantell, municipis que també acolliran Balconades en els mesos posteriors a l’estiu.

Instants previs al recorregut de les principals carrers del Poble Antic d’Altea, en què es troben penjades les 56 obres que aquest any fan de la iniciativa un museu d’art pictòric a l’aire lliure, l’edil de Cultura, Aurora Serrat, es dirigia a la comitiva inaugural agraint la seua presència en una calorosa vesprada del mes de juliol. Serrat tenia també paraules d’agraïment cap als propietaris d’habitatges que presten els seus balcons perquè la iniciativa siga una realitat.

Iniciat el recorregut, els assistents van poder gaudir d’algunes de les explicacions de les obres en boca dels seus propis artistes, ja que van ser molts els que no van voler perdre aquesta oportunitat de donar a conèixer els detalls de les seues obres.

La comitiva iniciava el seu recorregut al carrer Sant Miquel i passant per la concorreguda Plaça de l’Església es dirigia al Portal Vell, lloc en el qual està ubicada la fira “Xicotet Format” i en què concloïa el recorregut amb la visita als estands i invitació als participants d’un refresc per part de l’àrea municipal de Cultura.

Conclosa la inauguració, Serrat feia un balanç molt positiu de l’activitat. “Estem molt contents de com ha transcorregut la inauguració de Balconades d’Altea i la fira del Xicotet Format. Ha estat un èxit de participació ja que s’han acostat molts veïns i artistes per acompanyar-nos i per poder veure en cada balcó l’art que ens mostra i fins i tot alguns dels artistes ens han donat detalls de les obres que han fet”; comentava la responsable municipal de Cultura.

Aurora Serrat convidava “a alteans, alteanes i visitants a gaudir de l’art que ens brinden aquestes iniciatives que des del 19 de juliol l’1 de setembre omplen els carrers del Poble Antic d’Altea”.

Pin It on Pinterest