Select Page

Esta setmana, una delegació de l’equip de govern, Compromís-PSOE, encapçalada per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, la regidoraVicenta Pérez, i la responsable municipal d’Hisenda i Turisme, XeloGonzález, acompanyats per l’arquitecta municipal,mantenien una reunió a Madrid amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz, per tal de continuar amb el procés en relació a la licitació de les obres de la nova platja i passeig de la façana litoral d’Altea.

En esta segona fase, el Ministeri per a la Transició Ecològica es farà càrrec de les obres de regeneració de la part marítima, que ascendeixen a 2.300.000 euros, i l’Ajuntament escometrà les obres de la zona terrestre per un import de 3.200.000 euros.

L’alcalde es mostrava molt satisfet després de l’encontre i pel desenvolupament del projecte. Al respecte, avançava: ‘’la resposta del Ministeri ha sigut molt positiva. La licitació dels dos projectes, per un import de 5,5 milions d’euros, podria arribar a finals d’any. El nostre interès és impulsar este procés de licitació de l’obra el més prompte possible. A hores d’ara el procediment està en fase jurídica i econòmica i segons el propi Ministeri són necessaris 5 ó 6 mesos per a poder licitar una obra de les característiques i importància com és la regeneració de la façana marítima d’Altea’’.

‘’L’exposició pública dels dos projectes, l’actuació a la zona marítima i a la terrestre, no han tingut cap al·legació’’, comentava l’alcalde. El primer edil també informava dels acords als que s’ha arribat amb els propietaris de les parcel·les vora el riu Algar, d’on s’extraurà l’àrid per a la futura prolongació de la platja de l’Espigó d’Altea: ‘’Ja s’han signat els preacords i contractes de compensació’’.

Llinares afegia que ‘’després que el projecte siga aprovat pel plenari de l’Ajuntament, signarem el conveni on s’establirà l’aportació econòmica de cadascuna de les parts i els termes jurídics que empararan esta licitació conjunta del Ministeri i l’Ajuntament d’Altea’’. El Consistori, com avançava l’alcalde, ha acordat amb el Ministeri que l’aportació del municipi serà en tres pagaments i en tres anys. També s’estan buscant ajudes a nivell autonòmic i europeu per poder abaratir la aportació d’Altea a esta obra.

Una vegada s’inicien les obres, la duració de les mateixes serà d’un any, aproximadament. Al respecte, des de l’Ajuntament d’Altea s’ha posat especial accent en què el començament d’estes actuacions afecten el mínim possible al sector hostaler de la zona i a les campanyes turístiques del municipi.

Pin It on Pinterest