Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha convocat hui a les 12 hores, a les portes del Consistori, un minut de silenci per l’assassinat masclista que s’ha emportat la vida de Maria Asunción, de 47 anys, al barri d’Albatix a Elx. La víctima moria a mans de la seua ex parella sentimental, el passat dia 13, per ferides d’arma blanca al garatge de sa casa.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i la subdelegada del govern en funcions, Araceli Poblador, han assistit a l’acte de rebuig per este nou cas de violència masclista. També s’han sumat a la concentració la Corporació Municipal, els treballadors de l’Ajuntament, voluntaris de Creu Roja i veïns i veïnes d’Altea per a condemnar este assassinat. Es tracta de la cinquena víctima de violència masclista a la Comunitat Valenciana en el que va d’any, la tercera en la província i la 31 a Espanya. Pel que fa a les estadístiques oficials, des de 2003, Maria Asunción és la víctima 1.006.

Previ al minut de silenci, la subdelegada del govern, ha llegit un manifest en repulsa a aquest nou cas de violència contra la dona. La subdelegada ha reivindicat el pacte estatal valencià contra la violència masclista i de gènere: ‘’com l’eina que s’ha dotat a la ciutadania per combatre la violència masclista que ja compleix dos anys de vigència’’. Així mateix, ha volgut expressar el suport als fills i família de la víctima i a tota la societat ilicitana que està commocionada pel dolor.

Poblador ha manifestat que ‘’la violència masclista evidència el fracàs com a societat i és una lluita en la qual hem d’estar units i unides perquè el terrorisme masclista siga eradicat. Des de les institucions públiques no farem ni un pas enrere en la pugna contra tot tipus de violència contra la dona’’.

Finalment, ha animat a que ‘’qualsevol persona i, en especial, totes les dones s’informen telefonant al 016 per a eixir de la violència masclista. Este telèfon atén les 24 hores del dia en 50 idiomes’’.

Pin It on Pinterest