Select Page

El regidor de Benestar Social i Sanitat, José Luis León Gascón, ha comparegut este matí davant els mitjans de comunicació per anunciar l’ajuda econòmica de 2.682,33 euros concedida pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social per a la mediació en el consum d’alcohol entre els joves. Han acompanyat al regidor la responsable municipal de Joventut i Festes, Marta Lloret, i la tècnica de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA), Paloma Andrés.

Com ha informat el regidor, ‘’a través d’esta ajuda es realitzaran uns tallers preventius dirigits a tota la població en general, però més en concret als joves, perquè és un grup de població en el que cal incidir molt al respecte de la prevenció de les drogues i el seu consum en l’adolescència. Els tallers tindran lloc el pròxim dia 20 de setembre, coincidint amb l’inici de les festes patronals, en horari vespertí, junt a les carpes que disposarà la regidoria de Festes’’.

Per la seu part, Paloma Andrés ha detallat el contingut dels tallers que es desenvoluparan a una carpa instal·lada a l’efecte i estaran baix la supervisió d’una coordinadora i deu mediadors en salut i drogodependències que informaran dels efectes i conseqüències dels efectes de l’alcohol. ‘’Les activitats proposades seran un circuit d’ulleres amb visió borrosa, per tal de comprovar els efectes de l’alcohol i altres drogues; també hi haurà un alcoholímetre per prevenir en el consum d’alcohol i sobretot a l’hora de la conducció i un photocall’’.

Així mateix, s’aprofitarà estos tallers per realitzar unes enquestes amb les que obtindre dades sobre el consum de drogues, com ara quina quantitat i quin tipus de drogues consumeixen els joves alteans. La informació obtinguda a través d’estes enquestes es traslladarà a un informe sobre el tipus de consum que es realitza a Altea. ‘’Esta informació ens servirà a la Unitat de Prevenció per a poder desenvolupar altres activitats preventives al llarg de l’any i, en especial, als centres de secundària del municipi’’, assenyalava Andrés.

Esta iniciativa compta amb el suport de les regidories de Joventut i Festes. La seua responsable, Marta Lloret afirmava que ‘’creiem en un oci saludable dins de la festa i és necessari conscienciar del perill de les drogues. Amb iniciatives com esta es dona visibilitat a una problemàtica que cal abordar i desmitificar que per a passar-ho bé necessitem beure alcohol o consumir drogues’’.

El regidor s’ha mostrat molt satisfet per haver rebut esta subvenció, i ha agraït el treball i esforç de les tècniques de Benestar Social, ‘’gràcies al qual hem aconseguit esta ajuda amb la que seguir conscienciant tota la població d’Altea, i sobretot els joves, sobre consum d’alcohol i altres substàncies’’.

Pin It on Pinterest