Select Page

Miguel Lorente-Sorolla Boyer és vicedegà de la Facultat de Belles Arts d’Altea.

Juan Martínez Lahiguera, fotògraf i dissenyador gràfic, autor del cartell.

Ricardo Caballer de RICASA repeteix per quart any com pirotècnic.

Comença el compte enrere per a la 33 edició del Castell de l’Olla d’Altea, patrocinat per l’Ajuntament d’Altea, de manera que la Confraria alteana ha donat a conèixer l’autor del cartell de la propera edició, així com a l’escriptor del text poètic que l’acompanya. Es tracta de Juan Martínez de Lahiguera, fotògraf i dissenyador industrial i del professor i doctor en Belles Arts, Miguel Lorente-Sorolla Boyer. A més d’això, com anuncien des de la Confraria, ‘’serà el castell més ecològic de les 33 edicions’’.

Trajectòries

Juan Martínez de Lahiguera és dissenyador gràfic amb una dilatada experiència de 40 anys dirigint campanyes publicitàries. Expert en branding, imparteix lliçons magistrals en diferents màsters universitaris. Ha realitzat multitud de cartells per a entitats públiques i privades destacant els dissenyats per a la Fira Internacional de Ceràmica CEVISAMA en reiterades ocasions. Com a fotògraf s’ocupa ara del retrat artístic.

Miguel Lorente-Sorolla Boyer viu i treballa a Altea. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Belles Arts per la Facultat d’Altea, va fer la seua tesi sobre el seu besavi, Joaquín Sorolla y Bastida. Igualment, el seu pare, Manuel Lorente-Sorolla, va ser arquitecte municipal d’Altea, autor de l’avinguda i de l’Ajuntament.

Ricardo Caballer continua com pirotècnic per quart any consecutiu i augura un espectacle sublim dissenyat amb innovadors materials més ecològics per preservar la fauna i flora marina.

La presentació va comptar amb l’assistència del president de la Confraria del Castell de l’Olla, José Pérez, ‘Picarraco’’; i els regidors de Turisme, Xelo Gonzàlez; Seguretat Ciutadana, Miguel de la Hoz; Festes, Marta Lloret; Participació Ciutadana, Maria Laviós; altres edils de la corporació municipal i diferents representants d’institucions públiques i privades i del sector turístic, forces de seguretat de l’Estat, patrocinadors i col·laboradors.

El Castell de l’Olla es dispararà el dissabte 10 d’agost a les dotze de la nit, coincidint amb les festes de Sant Llorenç. Enguany, i per quart consecutiu, anirà a càrrec de la Pirotècnia Ricardo Caballer (RICASA) reconeguda amb el Júpiter d’Or de la 32 edició del prestigiós Festival L’International des Feux Loto-Québec, celebrat a Mont-real (Canadà). Aquest guardó és el més important del sector de la pirotècnia a nivell mundial i se suma al de bronze obtingut per aquesta empresa valenciana el 1998.

El Castell es celebra a la platja de l’Olla, davant dels jardins de Vila Gadea, on es concentren prop de 50.000 persones per gaudir d’aquest esdeveniment pirotècnic, únic a la Mediterrània, ja que es dispara des del mar, gràcies a unes plataformes que s’instal·len, a aquest efecte, durant els dies previs, a 300 metres de la línia de la costa. En 2016, amb motiu del 30 aniversari, va tenir el reconeixement de la UNESCO Mediterrani, a través de la Comissió Espanyola d’aquest organisme internacional, que va reconèixer els valors de la protecció universal de les manifestacions humanes en matèria de la preservació de patrimoni etnològic i immaterial i la nostra Comunitat, exemplificat al Castell de l’Olla.

El Castell de l’Olla compta amb el patrocini de l’Ajuntament d’Altea, Diputació d’Alacant, Generalitat Valenciana, Rover Alcisa, Fundació Caixaltea, Hospital IMED Levante, Hotel SH Villa Gadea i Hotel Cap Negret.

El Castell de l’Olla està reconegut com a ‘Mèrit Turístic en la categoria d’Or’ de l’edició de 1999 per la Diputació d’Alacant i l’any 2007 va ser declarada ‘Festa d’Interès Turístic Comunitat Valenciana’ de la Generalitat així com Importante del diari Información d’Alacant. Igualment va ser qualificat pel Consell Valencià de Cultura com ‘’Bé Etnogràfic d’Interès Cultural’’.

La presentació del cartell i la lectura del pregó tindrà lloc el proper dia 19 de juliol, a les 20:00hores, en l’era del Cranc. 

Sobre la Confraria del Castell

El Castell de l’Olla està organitzat per la Confraria del Castell de l’Olla, organització sense ànim de lucre, constituïda el 1987 per un grup de 22 confrares (en l’actualitat meitat dones, meitat homes) que, any rere any, dediquen el seu esforç i afecte perquè aquest esdeveniment, que posiciona la marca ‘Altea’ a tota Espanya, seguisca celebrant-se i no perda la seua singularitat.

Pin It on Pinterest